HTKP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yeni Bir Cumhuriyet için Ayağa Kalkalım!

Kuruluşunun 93. yıldönümünde ülkemiz, yobazların işgali altındadır. Cumhuriyet’in tüm kurumları, saltanat ve hilafet sevdalısı bir güruh tarafından cebren ve hileyle ele geçirilmiştir.

Öfkeliyiz. Ülkemizde bugün kutlanacak bir Cumhuriyet bulunmuyor. Cumhuriyet düşmanlarının sahibi olduğu bir Saray rejiminde, karanlığı yaşıyoruz.

Öfkeliyiz. Cumhuriyet’in en büyük kazanımı olan laiklik, yok edilmek isteniyor. Vatandaşın yerini kul, bilimin yerini hurafeler, aydınlığın yerini karanlık alsın, kadınlar çarşafa bürünüp evlere kapansın isteniyor. Başta okullar olmak üzere tüm devlet kurumları, tarikat ve cemaat kadrolarıyla işgal ediliyor. Ülkemizin en başarılı liseleri ve üniversiteleri hedef alınıyor. Tüm okulların imam hatip olması isteniyor. Fikri ve vicdanı hür nesiller değil, kindar ve dindar nesil yetiştirilmek hedefleniyor. Şort giydi diye kadınlara saldıran gericiler, devlet tarafından korunuyor.

Öfkeliyiz. Saray’da oturan zat, El Nusra Cephesi gibi El Kaide kökenli örgütlerin hamisi olduğunu itiraf etmekten çekinmiyor. Ulusal kurtuluş savaşı ile kurulan ve Orta Doğu halklarına esin kaynağı olan Cumhuriyet’i yıkanlar, Orta Doğu’da ABD taşeronluğu adına komşu ülkelere cihatçı terör ihraç ediyor. Bir savaşın yıkımından el birliğiyle çıkardığımız ülkemiz, bugün içeride ve dışarıda savaşçı politikalar eliyle yeni bir yıkıma doğru sürükleniyor.

Öfkeliyiz. İngiliz zırhlısıyla kaçan Vahdettin’in torunları, Cumhuriyet’i “hezimet” olarak nitelendirip itibarsızlaştırmaya uğraşıyor.

Öfkeliyiz. Cumhuriyet’in 93 yılda yarattığı tüm zenginlikler, yerli ve yabancı para babaları tarafından yağmalanıyor. Fabrikalarımız, ormanlarımız, sahillerimiz, parklarımız… Hepsi, gözü dönmüş patronlar çetesinin hedefinde…

Öfkeliyiz. Emekçilerin kıdem tazminatı başta olmak üzere tüm kazanımlarına göz dikiliyor. Emekçilere kölelik yasaları dayatılıyor. İş cinayetlerinin kader sayılması isteniyor.

Öfkeliyiz ama asla umutsuz değiliz.

29 Ekim, bu toprakların tüm ilericileri için gurur ve umut, gericiler için ise yenilgi günüdür.

Halkın Türkiye Komünist Partisi olarak, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümünde halkımızı, saltanat ve hilafet sevdalılarına, ülkemizi yağmalayan para babalarına, emperyalizme ve uşaklarına, her soydan cumhuriyet düşmanlarına karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

FKF'NİN YÜRÜYÜŞÜNÜ DESTEKLİYORUZ

HTKP ayrıca yarın Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun "Yeni bir Cumhuriyet için" sloganıyla yapacağı yürüyüşü desteklediğini kaydetti.

FKF yarın saat 15.00'a Taksim Tünel Meydanı'na yürüyüş çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr