HTKP tarafından yapılan açıklamada "Türkiye’nin komünistleri, devrimcileri, emekçi halkımızın öncülüğünde sosyalist devrim mücadelesini büyütmek, eşitlik, özgürlük ve kardeşliği bu topraklarda var etmek, sömürüsüz bir dünyayı kurmak için sürdürülen mücadelenin en ön safında olmaya, Parti saflarında olmaya aynı kararlılık ve bilinçle devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

HTKP'nin yaptığı açıklama şöyle:

TKP 96 YAŞINDA!

Bu karanlık düzeni, Saray Rejimi’ni yıkacağız!

Türkiye Komünist Partisi’nin 10 Eylül 1920’de Bakü’deki kuruluşuyla, ülkemizdeki eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelesinin en örgütlü ve devrimci çıkışı hayata geçirildi.

Selam olsun Türkiye Komünist Partisi’ni var eden yoldaşlarımıza.

Emperyalist işgal koşullarında bir araya gelen, Parti’yi kurar kurmaz emperyalizme karşı mücadele için ülke topraklarına ayak basan ve hain bir pusuda katledilen Mustafa Suphi ve On Beşler’in mirası 96 yıldır ülkemizdeki sosyalist devrim mücadelesinin sönmeyen feneri olmayı sürdürüyor.

Ülkemizin tepesine çöreklenmiş emperyalistlere, para babalarına, gerici yobazlara, ırkçı faşistlere karşı mücadelede Türkiye Komünist Partisi her zaman öncü bir görev ve bilinçle yerini almıştır. Ülkemizin devrimci ve komünist tarihinin biricik kaynağı olan Türkiye Komünist Partisi, kapitalizme karşı işçi sınıfının iktidarı için mücadelenin adı ve yol göstericisi olmuştur.

Bugün AKP/Saray Rejimi tarafından esir alınmak, köleleştirilmek istenen emekçi halkımızın mücadelesini, Türkiye Komünist Partisi’nin mirası ile sürdürüyoruz.

96 yıl önce olduğu gibi, bugün de emperyalizme, kapitalizme ve gerici yobaz çetelere karşı mücadelede komünistler Türkiye’nin Komünist Partisi’nde, Halkın Türkiye Komünist Partisi saflarında bir araya gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin komünistleri, devrimcileri, emekçi halkımızın öncülüğünde sosyalist devrim mücadelesini büyütmek, eşitlik, özgürlük ve kardeşliği bu topraklarda var etmek, sömürüsüz bir dünyayı kurmak için sürdürülen mücadelenin en ön safında olmaya, Parti saflarında olmaya aynı kararlılık ve bilinçle devam ediyor.

Bu karanlık düzeni, Saray Rejimi’ni yıkacağız.

Eşit, özgür, kardeşlik ve adalet içinde yaşanacak sosyalist Türkiye’yi kuracağız.

Yaşasın Türkiye Komünist Partisi!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr