Ülkemizde de satılan HTC Desire 816 modeli için en güncel Android sürümü olan Marshmallow dağıtılmaya başlandı. HTC’nin güncelleme listesindeki cihaz iki adet güncellemeyle yeni sürüme geçiş yaptı.


HTC Desire 816 için Marshmallow güncellemesi
HTC Desire 816 için Marshmallow güncellemesi toplamda iki dosyadan oluşuyor. İlk dosya 54.35 MB, ikinci dosya ise 1014.2 MB boyutlarında. İlk paket telefonu güncellemeye hazırladığı, ikinci paketin ise direkt olarak güncelleme dosyası olduğu belirtilmiş. Yani ilk güncellemeden sonra cihazda bir değişiklik olmuyor, ikinci aşamaya geçiliyor.
Güncelleme sonrasında Desire 816 modeli hem Android 6.0 Marshmallow sürümüne hem de yeni HTC Sense 7.0 arayüzüne kavuşuyor. Google Now on Tap, yenilenmiş ve bağımsız uygulama izinleri gibi standart Marshmallow özellikleri bu güncellemeyle birlikte geliyor.
Dikkat çeken ufak bir detay ise düşündürücü. Android 6.0 Marshmallow sürümüyle gelen yeni Doze isimli güç tasarruf modu HTC Desire 816 modeline bu güncelleme ile gelmiyor. HTC’nin güncelleme yeniliklerini paylaştığı sayfasında bu özellikten bahsedilmemesi oldukça ilginç. Sebebi ise henüz bilinmiyor. Güncellemenin henüz Türkiye’ye gelmediğini hatırlatalım. Ancak kısa bir süre içerisinde bekleniyor.

Galaxy S7 su altında kullanılır mı?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr