Geçtiğimiz günlerde HTC Desire 10 serisine ait çok sayıda haber ortaya çıkmaya başladı. HTC Desire 10 Lifestyle modelinin AnTuTu isimli performans testinde görülmesinden sonra şimdi ikinci bir versiyonun detayları ortaya çıktı. Yeni bir akıllı telefonun duyurulacağı kesin ancak bu model için Nexus Marlin iddiaları da dikkat çekiyor. İşte o detaylar.

HTC Desire 10 Pro nerede görüldü?
AnTuTu testi gibi yeni modellerin bir başka sızıntı noktası olan GFXBench, HTC’nin bu potansiyel yeni cihazına ilişkin ilk detayların görüldüğü platform oldu. GFXBench isimli performans testinin liste bölümünde görülen cihazın teknik özellikleri, üst segment bir akıllı telefona işaret ediyor.
Android 6.0.1 Marshmallow ile kutusundan çıkacağı görülen yeni HTC Desire 10 Pro modelinde Qualcomm Snapdragon 820 yongası yer alacak. Adreno 530 GPU ile birlikte güzel işler ortaya çıkaran bu yonga, bu yılın amiral gemisi akıllı telefonlarında görülüyor.
4 GB RAM, 32 GB depolama alanı, 5.1 inç büyülükte ekran, QHD ekran çözünürlüğü (1440 x 2560 piksel), 12 MP arka ve 5 MP kamera bu yeni modelin beklenen teknik özellikleri arasında.
Ufak bir ihtimal olarak bu cihazın HTC Nexus Marlin modeline ait olduğu da iddialar arasında ancak ikisi de şimdilik kesin değil. Sizce bu akıllı telefon bazı kaynaklarda geçtiği üzere yeni Nexus modellerinden biri mi yoksa HTC Desire 10 modeli olarak mı duyurulur?

Android 7 güncellemesi gelmiyorsa, sorumlusu Qualcomm!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr