HTC 10’un çerçevesi çizilmelere karşı dayanıklı. Aynı durum ekranı koruyan cam için de geçerli. Buna karşın HTC 10 suya karşı dayanıklı değil. Sahip olduğu IP53 sertifikası, HTC 10’un sadece toza ve yağmura karşı dirençli olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte One M8 ve One M9’dan bildiğimiz gibi tamir dostu bir telefon değil. Ekran, koruma çamına ve metal kasaya yapıştırılmış durumda. Bu da bu ürünün tamirini oldukça zor bir hale getiriyor.


Ekrandan bahsetmişken. HTC 10, HTC alesinden bildiğimiz FullHD çözünürlüklü ekran yerine 5.2 inç Quad HD bir ekran kullanıyor. 2560×1440 çözünürlüğüne ulaşan bu ekran tıpkı Galaxy S7 gibi çok keskin ve net görüntüler elde edebiliyor. Bu ekranın renk doğruluğu da görülmeye değer. Buna karşın kontrast ve 437 Cd/m2’lik parlaklık değeri ne yazık ki ortalamanın altında.  Kullanıcılar, özellikle güneşli ortamlarda HTC 10’u kullanmakta zorluk çekeceklerini söylemeliyiz.
Optik görüntü sabitlemeli ön kamera
HTC 10’un önemli özelliklerinden biri dünyada ilk olarak lanse edilen optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olan ön kamerası.  Selfie ve videochat tutkunları için büyük bir avantaj sağlayacak olan bu teknoloji sayesinde mükemmel fotoğraflar yakalamak ve titreşimsiz videolar çekmek mümkün. HTC 10’un ön kamerası 5 MP çözünürlüğüne ulaşıyor. F1.8 diyafram aralığı sayesinde de loş ortamlarda benzer ürünlerle kıyasla çok daha iyi bir kalite yakalıyor.
İncelemenin devamını okumak için buraya tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr