Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2017-2021 Stratejik Plan Çalıştayı’nda konuşan Yılmaz, geçmişte yüzde 70’lerde olan yargıya güvenin, günümüzde 30’lara gerilediğini belirterek, “Yargının sopa gibi kullanıldığı, belli amaçlara alet edildiği 93 yıllık Cumhuriyette bir başka dönem yok. Türkiye Cumhuriyeti 2007 ile 2013 utanç dönemini ilk defa yaşıyor” dedi.

“Yüreklerinde Allah korkusunu gördüğüm meslektaşlarım” sözleriyle yargı bağımsızlığı için seslenen Yılmaz şöyle devam etti: “Yargı bağımsızlığı olmadan gerçek bir anlamda hukuk devleti olmaz. Yargı bağımsızlığı ile tarafsızlık birbirine karıştırılmasın. Tarafsızlık hakimin olmazsa olmazıdır. Yargının gerçek anlamda tarafsızlığını hepimiz hakim kılalım.”

2007’den bu yana yargı sisteminde yaşananları da eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu: “2007’den beri yaşadığımız süreç bizi nereye getirdi hepimiz görüyoruz. Bu manzarayı bizler ortaya çıkardık. Bugün gazete manşetleri bizlerle dolu. Neyi yanlış yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bu kara dönemin izlerini silmek bizim neslimize nasip olacak. Arkadaşlarımın tümüne sesleniyorum, gücünüzü de iyi biliyorum; kaldıralım bu cenazeyi.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr