Hindistan'a yaptığı resmi ziyarette konuşan François Hollande, "Hiçbir şey bizi korkutamaz. Hiçbir tehdit Fransa'yı terörle mücadelesinde tereddüde düşüremez." dedi. Cumhurbaşkanı Hollande, "Fransa, bizi tehdit eden ve çocuklarımızı öldüren IŞİD'i vurma noktasında kararlıdır." ifadelerini de kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı, bu görüntülerin sadece olayın faillerini diskalifiye edeceğini de vurgulayarak, Paris'te yaşanan saldırıları yüceltip, koalisyon güçlerini tehdit eden videoyu kınadığını kaydetti.
François Hollande videonun, 13 Kasım'daki terör saldırıları sonrası ilan edilen olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması kararının da doğruluğunu ortaya koyduğunu söyledi. Hollande, "Olağanüstü halin uzatılması kararını aldım. Çünkü tehlike halen devam ediyor." dedi. Hollande, ne ülkeyi savunma kararlılığından ne de özgürlüklerden vazgeçeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, terör örgütü IŞİD tarafından 19 Ocak'ta yayınlanan ve 13 Kasım 2015'te gerçekleşen ve 130 kişinin ölümüne yol açan saldırıları düzenleyen militanların yer aldığı videonun doğruluğunun ise henüz resmi olarak doğrulanmadığını kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr