Türkiye ile yaşanan krizin ardından gözlerin çevrildiği Hollanda'da seçime 24 saat kaldı. Seçim öncesinde Liberal Sağ Parti lideri ve Başbakan Mark Rutte ile ırkçı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders canlı yayında kozlarını paylaştı.

Rotterdam'daki Erasmus Üniversitesi'nde yapılan tartışma programına Ankara - Lahey hattında yaşanan gerilim damgasını vurdu. Irkçı açıklamalarıyla tanınan Wilders, hükümetin Türk bakanlara yönelik tutumunu desteklediğini belirterek, bunun yeterli olmadığını daha sert önlemler alınması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan'ın sınırdışı edilmesi gerektiğini söyleyen Wilders, Hollanda'da yaşayan Türklerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yorumlarını reddetmedikleri takditde Hollanda vatandaşlığından alınmasını ya da Türkiye'ye dönmelerini talep etti.

Wilders şunları söyledi:

"Onlar Hollanda’ya mı bağlı? O zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yorumlarını reddetmeleri gerekiyor. Eğer önümüzdeki günlerde onların Erdoğan’ın bu çılgınca ve sert yorumlarını desteklediği ortaya çıkarsa, o zaman ben onları Hollanda’yı terk edip Türkiye’ye gitmeye ve hiçbir zaman Hollanda’ya dönmemeye davet ediyorum. Çünkü onlar Hollanda’ya değil Türkiye Cumhuriyeti’ne ait"

RUTTE'DEN "KOALİSYON YOK" AÇIKLAMASI

Liberal Sağ Parti lideri ve Başbakan Mark Rutte ise Türkiye ile yapılan mültecileri geri kabul anlaşmasının olumlu sonuçlarını dile getirdi. Wilders, sınırların mültecilere tamamen kapatılması gerektiğini savundu.

Rutte, Wilders ile koalisyon hükümeti kurmayacağının da altını çizerek, “Kuran’ı yasaklamak, camileri kapatmak isteyen bir parti ile çalışmayacağım” diye konuştu.

ÇELİK YELEK GİYMİŞ

Ayrıca Wilders’in, televizyon tartışmasına gelirken lacivert ceketin içine siyah bir çelik yelek giydiği ortaya çıktı.

HOLLANDA'DA 'TÜRKİYE' ANKETİ: YÜZDE 86...

Maurice de Hond araştırma şirketi tarafından Pazar günü yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Hollandalıların 86’sının Rutte’nin Türkiye ile yaşanan krizi iyi yönettiğini düşündüğünü ortaya koydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr