Euro 2016 D Grubu'nda üçüncü ve son karşılaşmalarda Hırvatistan, İspanya'yı 2-1'lik skorla devirerek grup liderliğini İspanya'nın elinden aldı. 

Hırvatistan gruptan lider olarak çıkarken, İspanya ise ikincilikle son 16 turuna yükseldi ve İtalya'nın rakibi oldu.

Oldukça yüksek tempoda başlayan maçta İspanya, 7. dakikada golü buldu. David Silva'nın harika pasıyla savunmanın arkasına sarkan Fabregas, çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Morata topu çizgi üzerinde tamamlayarak takımını öne geçirdi: 0-1.
14. dakikada ise Hırvatistan gole çok yaklaştı ancak Rakitic'in aşırtma vuruşunda top direkten geri geldi.
45. dakikada ise sahneye Kalinic çıktı. Perisic'in soldan ortasında ön direkte şık bir vuruş yapan golcü oyuncu, ilk yarının sonucunu ilân etti: 1-1.
Mücadelenin ikinci yarısı düşük tempoda başlarken, İspanya 70. dakikada David Silva'nın ceza sahası içinde yerde kalmasıyla penaltı atışı kazandı. Ancak topun başına geçen Sergio Ramos'un vuruşunda kaleci Subasic gole izin vermedi.
87. dakikada ani gelişen Hırvatistan atağında sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Perisic'in şutunda Pique'ye de çarpan top kaleci De Gea'yı yanıltarak ağlarla buluştu: 2-1. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu belirleyen gol oldu.
Bu sonucun ardından Hırvatistan grubu 7 puanla liderlikle tamamlarken, İspanya ise 6 puanla ikinci oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr