Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. A Milli Takımın muhteşem bir geri dönüş ile turnuvaya katılması ile ilgili olarak Terim, "Türkiye bundan sonra Avrupa Şampiyonalarına, Dünya Kupalarına daha düzenli katılmalı. Burada olmamız zaten bir başarı hikayesi ve bu tür turnuvalarda olmanız geleceğinizi olumlu etkiler" dedi.

"HIRVATİSTAN 2008 YILINDAKİ TAKIM DEĞİL"

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin elediği Hırvatistan ile şu anki Hırvat takımı arasında büyük farklar olduğunu belirten Fatih Terim, "2008 yılındaki Hırvatistan ile bugünkü Hırvatistan arasında büyük farklılıklar var. 2008 yılındaki takımda iyi bir takımdı ama şimdiki takım futbolcuları çok daha büyük kulüplerde oynuyor. Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus gibi" ifadelerini kullandı.
Hırvatistan ile A Milli Takım arasındaki rekabet ile ilgili olarak Terim şunları söyledi: "Biz onları daha önce 2008 yılında yendik ama onlarda bizi EURO 2012 Play-Off'larında yendi. Hayat bu şekilde devam ediyor. Çok ciddi ve iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onlar bu gruptan çıkabilir ve iyi yerlere gidebilir"

"BANA GELİNCE BENİM BEKLENTİLERİM HER ZAMAN YÜKSEKTİR"

Türk Milli Takımı'ndan turnuvadaki beklentileri yüksek olduğunu belirten Fatih Terim, "Bana gelince benim beklentilerim her zaman yüksektir. Bu tür turnuvalarda adım adım çıkmak gerekir. Öncelikli hedefimiz gruptan yükselebilmek, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan gibi takımların bulunduğu gruptan çıkıp yükselebilirsek, Türkiye'nin daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"OYUNUMUZU BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIMAMIZ GEREKİR"

Tarihimizin en genç ve dinamik kadrosu ile EURO 2016'ya katılması ve son 16 maçta sadece tek yenilgi alması ile ilgili olarak "Öncelikle bu tarz takımlar için maç kazanmak çok önemli bir yetenek. Turnuvalarda her şey daha farklı olur . Eleme maçları gibi değildir. O yüzden oyunumuzu bir üst seviyeye taşımamız gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr