Olay, Sincan ilçesi Atatürk Mahallesi Meltem Sokak üzerinde yaşandı. Etimesgut ilçesi Bağlıca Bulvarı'nda oturan mağdur, telefonunu internet üzerinden satmak üzere ilan verdi. Hırsızlık zanlısı ise internetten şahısla iletişim kurarak telefonu Sincan’a getirmesini istedi. İsmini vermeyen mağdur şahıs, telefonu aracıyla Meltem Sokağa getirdi. Sokak üzerinde mağdur ile buluşan hırsızlık zanlısı şahıs, aracın içinde telefonu incelemeye başladı. Telefonu 2 bin liraya almak için anlaşan zanlı, üzerinde bin lira olduğunu, bin lirayı ise abisinin getireceğini söyledi. Mağdur şahsın bir anlık dalgınlığından yararlanan zanlı, telefonu alarak kaçmaya başladı. Mağdur şahsın yardım istemesi üzerine sokak üzerindeki esnaflar zanlıyı kaçamadan kıskıvrak yakaladı.

Esnaf yakaladığı hırsızlık zanlısını polis ekipleri gelene kadar tutmaya başladı. Bu arada 'Pişman mısınız?' sorusuna ‘Evet’ cevabını veren zanlı, polis ekiplerini karşısında görünce inkar etmeye çalıştı. Polis ekipleri, hırsızlık zanlısı ile mağduru Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

ESNAF, ZANLININ YAŞI KÜÇÜK DİYE MAĞDURU ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇİRMEK İSTEDİ

Öte yandan Meltem Sokak üzerinde telefonculuk yaptığı öğrenilen bir şahıs, mağdurun davacı olmamasını istedi. Polis ekipleri gelene kadar hırsızlık zanlısını elinde tutan esnaf önce hırsızlık zanlısı ile daha sonra da mağdur olan şahısla konuşarak mağdur olan şahsın şikayetçi olmamasını istedi. Bunun üzerine diğer esnaflar şahsa tepki gösterdi.

Hırsızı yakalayan esnaflardan biri olayı anlattı. Zanlının internetten mağdur ile irtibat kurduğunu söyleyen esnaf, “Arkadaş, sokağa arabayı park ediyor. Şahıs telefona bir bakayım diyor. Telefona bakarken telefonu aldığı gibi kaçıyor. Buradaki esnaf arkadaşlar müdahale ediyor. Çocuğun yaşı ufak olduğu için buradaki esnaflar davacı olma, şikayetçi olma, zararını karşılasın diye söylemde bulundu.” dedi.

Şikayetçi olmak için emniyete giden mağdur şahıs ise yaşadıklarını esnafa anlatarak, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr