Sputnik, Hindistan yerel basınına dayandırdığı haberinde, Hindistan Kültür Bakanı Mahesh Sharma'nın Hindistan'daki havaalanlarında dağıtılan 'yapılması ve yapılmaması gereken şeyler listesinde' ülkeye gelen turistleri etek giymemeleri ve küçük yerleşim yerlerinde gece yalnız başına dışarı çıkmamaları konusunda uyardığını duyurdu. 

Yabancı turistlere yönelik uyarısı tepki çeken bakan Sharma, daha sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu uyarının 'dini yerler' için geçerli olduğunu ve 'turistlerin güvenliği' düşünülerek yapıldığını savundu. 'Turistlere ne giyip ne giymeyeceklerini söylemediğini' de savunan bakan, "Sadece gece dışarı çıkarken dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz. Turistler eğer küçük kentlerde bulunuyorlarsa, geceleri yalnız dışarı çıkmamalı ya da etek giymemeliler. Hiç kimsenin kıyafetini veya düşünce şeklini değiştirmeye çalışmaya hakkımız yok" ifadelerini kullandı.

Hindistan Kültür Bakanı Sharma, geçen yıl yaptığı bir açıklamada da 'kızların gece dışarı çıkmasının Hindistan kültüründe yeri olmadığını' savunarak tepki çekmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr