ABD'nin Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın sağlık durumu hakkında spekülasyonlar, 11 Eylül töreninde fenalaşması ile arttı. Rakibi Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın bu konuda saldırdığı Clinton'ın zatürre olduğu açıklandı. 

Bugün ve yarın gerçekleşmesi planlanan Kaliforniya ziyaretini iptal etmek zorunda kalan aday, açıklamaların bu kadar geç yapılmasından dolayı eleştiriye maruz kaldı. Clinton'ın sağlık durumunu, kişisel doktoru Lisa Bardack duyurdu. Bardack, 'antibiyotik tedavisine başlandığı ve başkan adayının istirahat ettiğini' belirtti.

Trump sessiz

Donald Trump geçmişte rakibinin sağlık sorunu hakkında çok yorum yapmış, hatta Clinton'ın 'IŞİD ve ABD'nin karşı olduğu diğer tehlikeler ile savaşmak için yeterince fiziksel ve zihinsel gücü olmadığını' iddia etmişti.

Ancak Trump, Clinton'ın fenalaşması konusunda herhangi bir açıklama yapmaktan çekindi ve kendisine yöneltilen soruları cevaplamadı. 

CNN International, Trump'ın kampanyasının 'Clinton'ın zatürre ile boğuşuyor olmasına saygıdan ötürü, konu hakkında hiçbir paylaşımda bulunmamaları uyarısını aldığını' söyledi.

Clinton'ın kampanyası etkilenecek mi?

Seçimlere sadece 8 hafta kala sağlık sorunları tekar gündeme gelen Clinton için, Amerika Üniversitesi profesörü Jennifer Lawless 'adayın sürekli etkinliklere katılıp enerjik görünmesi gerektiğini ve zinde olduğunu kamuoyuna göstermesi gerektiğini' söyledi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr