"Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 32. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada aralarında Hidayet Karaca ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.

SAVCILIK YAZISI MAHKEMEDE

Duruşmada mahkemeye ulaşan evraklar okundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun mahkemeye gönderdiği yazısında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve aralarında Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 33 sanık hakkında "FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek", "Kurulan bu örgüte üye olmak" suçlarından dava açıldığı hatırlatıldı. Yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Kamu davası devam etmekteyken FETÖ / PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar ve istihbarı çalışmalar sonucunda bir kısım şüphelilerin örgüt için gizli haberleşmede kullanılmak üzere 'Bylock' adlı iletişim programını kullandıkları Terörle Mücadele Dair Başkanlığı'nın şubesi verilerinden anlaşılmıştır" denildi. Yazının sonunda Tahşiye Davası'nda aralarında Hidayet Karaca, Erol Demirhan, Kazım Aksoy ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 19 sanığın kullanımındaki hatlarda 'bylock' iletişim programını kullandıkları belirtildi.

"BİR İNSANIN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI"

Mahkemeye ulaşan evrakların okunmasının ardından söz alarak savunmasını yapan Hidayet Karaca, iddianameye konu diziler nedeniyle örgüt kurduğunun iddia edildiğini belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Ortada bir suç olmadığını savunan Karaca, "2 yıldır boş yere cezaevinde tutuluyorum. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı ve bir insan bu kadar kolay bir şekilde hapse koyulmamalı. Ne yaptım ben Allah aşkına söyleyin. Dizide iki kelime geçmiş diye 2 yıldır tutukluyum. Baştan suçlu ilan edildim" dedi.

"BEN BYLOCK FİLAN KULLANMADIM"

'Bylock' kullandığı iddiasına da değinen Karaca, "Şimdi de Bylock diye bir şey çıktı. Ben bylock filan kullanmadım. Bylock hangi tarihte sürüme girmiş. 2 yıldır cezaevinde yatıyorum" şeklinde konuştu. Karaca, "RTÜK'e sorsunlar benim görevim neymiş, ben genel koordinatörüm. Ben TV'nin genel müdürü bile değilim. Adam öldürenler bugün hapisten çıkıyor. Ben gazeteciyim, 20 yıldır gazetecilik yaptım. Beni memlekette herkes tanır" diyerek suçlamaları reddetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr