Balıkesir’in Kepsut İlçesi’nde 23 yaşındaki Gizem Babataş’ın ölüm tehditleri aldığı eski nişanlısı S.Ş. tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Genç kızın bulunması için jandarma harekete geçerken, sosyal medyada ‘#GizemNerede?’ hashtag’iyle kampanya başlatıldı.


Kepsut’ta yaşayan Gizem Babataş’ın, kısa süre önce S.Ş. ile nişanlandığını, bu sürede psikolojik taciz ve tehdide maruz kaldığı öne sürüldü. Baskılara dayanamayan Gizem’in bu yüzden nişanlısından ayrıldığı belirtildi. Pazartesi akşam saat 20.00′de genç kızın ve ailesinin yaşadığı Kepsut L Tipi Cezaevi Lojmanları’na gelen eski nişanlının işten dönen Gizem’in aracını durdurduktan sonra bayıltıp kaçırdığı iddia edildi.



Gizem’in kaçırılmasının ardından jandarma, genç kızın bulunması için harekete geçti. Gizem ve eski nişanlısına ulaşmaya çalışan jandarma, zorla kaçırma dışında genç kızın kendi isteği ile kaçmış olabileceği olasılığı üzerinde de duruyor. S.Ş. ve annesinin Babataş ailesini arayarak “Kızınız bizde” dedikten sonra telefonu kapattığı, konuşma esnasında Gizem’in ağlama seslerinin de duyulduğu iddia edildi.

Bu arada sosyal medyada #GizemNerede? Hashtagi’yle genç kız için kampanya başlatıldı. Olay sosyal medyaya yansıyınca Aile ve Sosyal Güvenlik Politikaları Bakanlığı’nın da dikkatini çekti ve soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr