İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın Hayattır‘ buluşmasında kadına şiddete değinen Davutoğlu, “Son yıllarda bütün dünyayı tehdit etme haline gelen kadına şiddet olayları oldukça artmış durumda. Kadına şiddet büyük bir insanlık ayıbıdır” diye konuştu.

Kadına şiddeti ‘insanlık ayıbı’ diye niteleyen Başbakan, “Kadınlarımızın ve haksızlığa uğramış herkesin geçmişte yaşadığı üzüntüleri tekrar yaşamamaları için siyaset yapıyoruz” dedi.

Davutoğlu’nun kadına şiddet açıklamasından yaklaşık ikisaat önce polis, Kadıköy’de Kadınlar Günü’nü kutlamak isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etmişti. Dün ve önceki gün de Zaman gazetesi önünde aralarında çok sayıda kadının da bulunduğu göstericilere polis tazyikli su ve biber gazı sıkmıştı.

‘Özgecan’ı ne zaman hatırlasam hüzünlenirim’

Kadınlar Günü’nü Güneydoğu’da yaşanan çatışmalar çerçevesinde değerlendiren Davutoğlu, Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’dan söz ederek şunları söyledi: “Sembol bir isme dönüşmüş rahmetli Özgecan’ı ne zaman hatırlasam hüzünlenirim. Çünkü bende bir kız babasıyım. Gece kaçta gelmiş olursam olayım çocuklarımı öpmediğim tek bir anım olmadı. Şimdi ben, hayatı boyu bunu yaşamış birisi olarak Özgecan’ın anne ve babasının halini nasıl anlamam. Aynı şekilde şehit anne babaları da benim nezdimde kıymetlidir.”


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr