İstanbul'daki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir hemşirenin sosyal medya paylaşımları büyük tepki çekti. E. G isimli hemşirenin, tedavi gören hastaların fotoğraflarını çekip, sosyal medya hesaplarından paylaştığı ortaya çıktı. E. G'nin paylaştığı fotoğraflardan birine "Şu an evdeyim arkadaki de çok pahalıya aldığım tablo. 04.20 kafası. Ölmeye ramak kalalardan bir minicik tablo" notunu düştüğü görüldü.

CHP'DEN TEPKİ

Hemşirenin sosyal medya paylaşımlarında hastaların fotoğrafını paylaştığını ve bunun Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunarak bu kişi hakkında idari işlem yapılmasını istedi.

Yarkadaş, hemşirenin paylaşımlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli E.G. olduğunun anlaşıldığını söyledi:

Sosyal medyada yeralan sözkonusu fotoğraları da açıklamasına ekleyen Barış Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

”Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğrafını teşhir edip onlarla alay etmiş. Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma sağlık bakanlığının acilen el atmasını bekliyorum. Bu kişinin gelen tepkilerden dolayı sosyal medya hesabını kapattığını da öğrendik. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum.”

* Hemşirenin yayınladığı fotoğrafları hasta mahremiyeti gereği yayınlamıyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr