Zirvenin bir hayli gerisinde kaldığı için gelecek sezon Avrupa’ya gitmenin yolu olarak kupayı gören bordo mavililer, son 16 turunda evinde Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup olarak elendi ve bu fırsatı da kaçırdı. Karadeniz ekibinin bu denli önemli bir maçta taraftarı önündeki müsabakada ciddi bir varlık gösterememesi camiada hayal kırıklığına neden oldu.

Bordo mavili takımın başında çıktığı 2 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrılan teknik direktör Hami Mandıralı da oyuncu tercihleri nedeniyle eleştirildi. Genç hocanın, Mustafa Yumlu ve Aykut Demir’in yokluğunda stoperde o mevkinin oyuncusu olmamalarına rağmen Salih Dursun ve Musa Nizam’ı oynatıp, stoperler Douglas ve yeni transfer Akakpo’yu yedek oturtması hatalı bulundu. Eleştirilerin aksine Salih ve Musa’nın performansını öven Mandıralı, sorunlarının sahada takım olamamak olduğu öz eleştirisinde bulundu.

Kupadan elenerek Avrupa’ya gitme şansını kaybettiklerine dikkat çeken Hami Mandıralı, ligdeki maçlarını kazanarak dördüncülüğe kadar çıkma şanslarının olduğuna inandığını kaydetti. Elindeki kadronun bunu başarabileceğini olan inancını dile getiren Mandıralı, "Bundan sonra daha çok çalışmaları lazım. Biz onları hazırlayacağız, onlar da oynayacak. Ama bugün oynanan futbol bizi, taraftarımızı, camiamızı mutlu etmemiştir." dedi.
Sahada takım olamadıkları öz eleştirisinde bulunun genç taktisyen, "Trabzonspor, bunun sıkıntılarını daha önce yaşadı. Trabzonspor futbol takımı bir kaostan, bir bunalımdan çıkmış. Biz geldikten sonra dokunuşlarla, temaslarla, bireysel ilişkilerimizi güçlendirerek takımımızı hareketlendirmeye çalışıyoruz. Ancak demek ki çok başarılı olamadık. Ama bu teslimiyetçi olacağımız anlamına gelmez. Trabzonspor'un mevcut kadrosuna baktığınız zaman bireysel olarak oyuncuların hepsi yetenekli ama takım olma olgusu adına sıkıntılar var. Bu bizden kaynaklanan bir şey değil. Daha önceki süreçten gelen bir sıkıntı bu durum" ifadelerini kullandı.

Dünkü maçın ardından soyunma odasında futbolcularla konuştukları bilgisini veren Mandıralı, pazar günü bu kez ligde karşılaşacakları Akhisar Belediyespor'u yenerek, lige yeniden bir başlangıç yapmaları gerektiği konusunda futbolcularının hemfikir olduğunu söyledi. Futbolcularından bu sözü sahada tutmalarını isteyen Mandıralı, şöyle devam etti:
"İnşallah sahada takım olma ve aidiyet duygusunu daha fazla geliştirerek bunu gerçekleştirirler. Bizler onlara yardımcı olmaya gelmiş insanlarız. Ama sahada kaderimizi çizecek olan oyunculardır. Trabzonspor'un kaderi, nerede olacağı ve bu yönde neler yapılması gerektiği konusunda oyuncuların başrol oynaması, rol olması, sorumluluk alması lazım. İnşallah bu dediklerini sahada uygularlar. Bu durumu toparlayacak olan sadece oyunculardır. Biz onlara sadece ağabeylik, hocalık yapacağız. Onları bir araya getirmeye çalışacağız ama onlara çok sorumluluk düşüyor."

"HAMİ HOCA MACERA ARADI"

Yerel gazeteler, Akhisar Belediyespor mağlubiyeti nedeniyle futbolcular ve teknik direktör Hami Mandıralı'yı sert biçimde eleştirdi. Günebakış Gazetesi, "Çöküş! Lige erken havlu atan Trabzonspor Türkiye Kupası'na da bayrak salladı. Hami hoca tercihleri ile macera aradı, golcüler ayakları adeta prangalı oynadı. Trabzonspor her alanda hedefsiz kaldı" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu. Karadeniz Gazetesi, "Son kale de düştü. Bu sezon bitmezzzzz... Ligde ve kupada yokuz. İsyan etmeyelim de ne yapalım. Trabzonspor sezonu işkenceye çevirdi" başlığıyla çıktı.

"HAMİ'NİN İKRAMI"
Taka Gazetesi, "Hami'nin ikramı" manşetinin spotlarında, "Çakma stoper faciası! Hami hoca Avni Aker'deki ilk maçına şok kadroyla çıktı ve kupaya veda etti. Hami Mandıralı futbolcu olsaydı, maç Trabzonspor'un lehine 3-1 biterdi. Salih Dursun ve Musa Nizam tercihi maçı başlamadan bitirdi. İkinci yarıda soyunma odasında Erkan değil Özer kalmalıydı. Tam baskı kurmuşken Cardozo gitti, Trabzonspor bitti" ifadeleriyle Hami Mandıralı'ya ağır eleştiriler yöneltti. İlkhaber Gazetesi'de, "Böyle mi olacaktı? Son tren de kaçtı", Kuzey Ekspres Gazetesi ise, "Sezon finali! TrabzonSTOP" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

İZİN YAPTILAR
Hami Mandıralı, Akhisar Belediyespor maçının ardından takımına bir gün izin verdi. Bordo mavililer, Akhiser Belediyesporn'la ligde pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına yarın yapacakları antrenmanla başlayacak.

GÜRAY'IN ÇIKAN DİRSEĞİ SAHADA TAKILDI
Kulüp doktoru Ufuk Şentürk, maçzın şanssız ismi olan yeni transfer Güray Vural'ın sakatlığıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Sağ kolu üzerine düşen futbolcumuz Güray Vural'ın dirseğinin çıktığı tespit edilmiş ve ani müdahale ile saha içinde dirseği tekrar yerine yerleştirilmiştir. Yapılan radyografik incelemeler sonucunda herhangi bir kırığa rastlanmamıştır. Oyuncumuzun tedavisine başlanmış olup önümüzdeki günlerde MR incelemesi de yapılacaktır."

Hami Mandıralı ise Güray Vural'ın en az 3-4 hafta sahalardan uzak kalmasının beklendiğini vurguladı. Ancak oyuncunun daha erken forma giymeye başlayabileceği öğrenildi.

DENİZ YILMAZ SON ANDA GİTTİ
Trabzonspor'da kadro azaltma çalışmaları kapsamında gönderilmesi düşünülen oyunculardan Deniz Yılmaz'ın sözleşmesi, ara transferin son saatlerinde feshedildi. Yapılan görüşmede Deniz Yılmaz'ın 31 Mayıs 2017'de bitecek olan sözleşmesi, 1 milyon 830 bin lira tutarındaki alacakları ödenerek karşılıklı olarak feshedilince gurbetçi oyuncu, serbest bırakıldı. Deniz Yılmaz, ardından da Bursaspor'la anlaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr