Kanlı kalkışmanın ardından, başyaver, yaver ve emir subaylarının güvenlik soruşturmaları tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan başta olmak üzere komutanların emir subayları ve özel kalem müdürleri hakkında MİT'in ‘temiz' raporu verdiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Kemal Elibol'un haberine göre, bu raporla üst rütbeli subayların cemaat tarafından stratejik birimlere yerleştirildiği tespit edildi. Cemaatçilerin, MİT'in içine de sızdığını ortaya koyan gelişmeyi karargahta görevli bir general şöyle anlattı:

“Görevlilerin atanmasından önce İstihbarat Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma kapsamında MİT'ten bilgi istendiği belirlendi. MİT tüm bu personel hakkında Genelkurmay'a ‘temiz' raporu göndermiş. ‘Bizde bu personel ile ilgili istihbarat bilgisi ya da ilişik kaydı gözükmüyor' denilmiş. Bunun üzerine atamaları yapılmış.”

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'nin de Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşener'in özel kalem müdürlüğünü yaptığı ortaya çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr