Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Gürser Yıldırım gözaltına alınmasıyla ilgili İleri Haber’e konuşan Şeker, şunları söyledi:

‘TÜRKİYE’NİN ŞİDDET SARMALINA SÜRÜKLENMESİ İÇİN YAPILAN BİR PROVOKASYON’

"15 Temmuz'da nasıl bir darbe vurulmak istendiyse, tekrar bir darbe daha vuruldu. Demokratik siyasetin kanallarının açılması gerekirken bu, Türkiye'nin şiddet sarmalına sürüklenmesi için yapılan bir provokasyondur.

‘AKP, DİĞER SEÇMENİN OYUNUN BİR ÖNEMİ OLMADIĞINI GÖSTERİYOR’


Milli irade dediklerinden sadece kendilerine verilen oyları anlayan, sadece kendisinin seçilmiş olduğunu düşünen AKP, diğer seçmenlerin oylarının kendileri düşüncülerine göre bir öneminin olmadığını gösteriyor. 6 milyon oy almış bir partiyi parlamento dışına sürüklemek adına bir çalışma içerisine girmiş durumdalar.

​‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEKTİR’

Demokrasi adına bunu kabul etmek mümkün değil. Daha önce milletvekillerinin parlamentoda gözaltına alındığı süreçleri Türkiye yaşadı. Ve Türk demokrasisine bunlar bir ayıp olarak, bir leke olarak işlendi. Tekrar bu süreçleri yaşamak Türk demokrasisi açısından bir gerileme. Bunu kabul etmek mümkün değil. Sadece kendine demokrat bir anlayış Türkiye'nin geleceğini olumsuz etkileyecektir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr