HDP referandum kampanyasıyla ilgili 31 Ocak’ta DTK, DBP, HDK’nin de katılacağı etkinlikle Diyarbakır’da ortak bir deklarasyon açıklayacak. Ortak deklarasyonun ardından da 6 Şubat’ta İstanbul’da HDP’nin referanduma ilişkin slogan ve şarkısının tanıtımı yapılarak kampanya süreci başlatılacak.

HDP’nin anayasa değişikliği referandumu öncesi yürüteceği kampanyaya ilişkin hazırlıklar sürüyor. Kampanyada kullanılacak dilin olumlu olması ve yurttaşları kutuplaştırmaması yönünde tutum benimsenirken, yurttaşlara verilecek mesajların ne olacağı konusunda çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır’da DTK, HDK, DBP’nin bulunduğu bileşenlerle referandumda neden hayır denileceğine ilişkin 31 Ocak’ta ortak bir deklarasyon açıklanacak. Ortak deklarasyonun açıklanmasından önce, HDP kampanya sürecinin yol haritasına yönelik Diyarbakır’da değerlendirme toplantısı yapılacak.

HDP’nin seçmenleri bilgilendirici bazı çalışmalar ise sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başlandı. HDP’nin Türkçe ve Kürtçe hazırladığı videolarda seçmen listelerinin askıya çıkarılmadan önce yapılması gerekenler sıralanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr