Üç gün önce yapılan kongrede HDP İl Eş Başkanı seçilen Metin Besi ile Evin Konur, bugün parti binasında düzenledikleri basın toplantısında, Yüksekova'da devam eden operasyonları eleştirdi. Yüksekova'da ölü ele geçen PKK'linin sokakta kedilere atıldığını ileri süren Metin Besi, bu görüntülerin sosyal medyada yer aldığını söyledi. Bu konuda HDP milletvekillerinin Hakkari Valisi Yakup Canbolat ile temasa geçtiklerini belirten Besi şöyle dedi:

"Katledilen bir genç insanımızın cesedi, bir Özel Harekat polisi tarafından kameraya alınarak ve kedilerin o parçalanmış et parçalarına saldırılmasını kameraya alarak sosyal medyada paylaşmıştır. Böylesi utanç tabloları halkımızda ciddi anlamda duygu kırılmasına yol açmakta. Bugün yaşananlar yarın bir utanç tablosu olarak tarihe kaydedilmek istenmiyorsa bu vahşeti uygulayanlar, bu vahşete ön ayak olanlar ve bu vahşete çanak tutanlar öncelikle ilimiz mülki idare amirlerince gerekli bir soruşturmaya tabi tutulmalı ve bu insanlar insan hakları açısından yargılanmalı ve gerekli ceza verilmelidir."

VALİ: CESET HASTANE MORGUNDA

Hakkari Valisi Yakup Canbolat da HDP milletvekillerinin olayı kendisine ilettiklerini belirterek, önce görüntülerin Yüksekova'ya ait olup, olmadığını teyit edemediklerini söyledi. Vali Canbolat, "Daha sonra yaptığımız araştırmalarda bu görüntülerin Yüksekova'da çekildiğini doğruladık. Ben de bunu üzerine milletvekillerini arayarak bu bilgiyi ilettim. Ama bu görüntünün kimler tarafından çekildiği konusunda elimizde bir bilgi yok. Bahse konu ceset ise Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı" dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr