Dünyanın önde gelen gazeteleri HDP'li vekillere operasyonu böyle duyurdu...

NEW YORK TIMES: PARLAYAN BİR YILDIZ

New York Times, İstanbul mahreçli haberinde özellikle gözaltına alınanların arasında bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinde durdu. Demirtaş için “Baskı altındaki iken soğukkanlılığı ve hitabet yeteneği ile Başkan Obama'ya benzetildiğine” dikkat çekerek “Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye’nin siyasi sahnesinde parlak bir yıldız olarak görülüyordu. Hükümetin onu ve partisini zayıflatma çabalarını yoğunlaştırmasından önce HDP’nin çekiciliğini liberal ve laik seçmenleri çekerek genişletmişti” dedi.

FINANCIAL TIMES: KÜRT OBAMA

Türkiye’de HDP’li milletvekillerin gözaltına alınması, İngiliz Financial Times gazetesince “Yükselen siyasi yıldız Selahattin Demirtaş ve diğer bazı HDP üyeleri baskınlarda gözaltına alındı” şeklinde yansıtıldı. İngiliz gazetesi Demirtaş'ın halk arasında "Kürt Obama" diye bilindiğini iddia etti.

Spiegel: Polis Kürt yanlısı HDP liderlerini göz altına aldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik baskıları artırıyor. Güvenlik güçleri aralarında parti liderlerinin de bulunduğu Kürt yanlısı 11 HDP milletvekilini göz altına aldı. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dün akşam göz altına alındı. Göz altına alınanlar arasında İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder gibi tanınmış milletvekilleri de var. 59 milletvekili bulunan HDP, parlamentoda 3.parti konumunda ve en büyük Kürt partisi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Erdoğan Kürt partisi HDP liderlerini göz altına aldırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini eleştirenlere yönelik bir adım daha attı: Gece yarısı yapılan operasyonlarda HDP’nin önde gelen politikacıları göz altına alındı. HDP parlamentoda 3.büyük parti ve Kürtlerin politik temsilcisi.

Bild: Türkiye’de Erdoğan karşıtları göz altına alındı

Erdoğan Türkiye’de Kürt karşıtı politikasını sertleştiriyor. Gece yapılan bir dizi operasyonda polis Kürt yanlısı muhalefet partisi HDP’nin liderlerini göz altına aldı. Göz altına alınanlar arasında eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve çok sayıda HDP milletvekili olduğu belirtiliyor. HDP’li politikacılar terör propagandasıyla itham ediliyor.

Die Zeit: Polis Kürt yanlısı HDP liderlerini göz altına aldı

Türkiye’de Kürt yanlısı HDP’nin iki lideri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ terör operasyonu kapsamında göz altına alındı. Göz altılarla birlikte Türk Hükümeti muhalefete yönelik baskıyı artırıyor. Parti avukatlarına göre en 13 milletvekili daha göz altına alındı.

HDP'ye operasyon Fransız basınında flaş haber olarak duyuruldu

 Fransız basını en çok HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın göz altına alınmasını haber yaptı.

Le Figaro gazetesi, HDP nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 3. büyük siyasi güç olduğunu ve Demirtaş'ın "Kürtlerin Obama'sı" olarak bilindiğini ve karizması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "en ciddi rakibi" sayıldığını yazdı.

Fransa hükumetinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.   İşte Demirtaş'ın ilk ifadesi: Beni ancak halkım sorgular

Selahattin Demirtaş'ın gözaltına alındığı anlar

İdris Baluken'in HDP Genel Merkezi'nde gözaltına alınma anı

Sosyal medyaya gece yarısı darbesi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr