HDP Van Milletvekili Adem Geveri hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa değişikliği kapsamında dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekili Geveri'nin 2015 yılının 28 Eylül, 18 Mart ve 27 Nisan tarihinde yaptığı konuşmalarla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Geveri'nin yaptığı konuşmalarda "örgüt propagandası" yaptığı iddia edilerek ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Geveri'nin 27 Nisan'da HDP'nin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, "Ben de bir evladınız olarak Azadi Hareketi ve HDP ile Kürdistan için bir ittifak yaptık, biz adil bir sistem kuracağız. Hak, adalet, özgürlük gerilladır, Öcalan'dır" demesi; 28 Eylül 2015'te kent merkezindeki bir parkta "Çocuklar asimile edilmektedir. Biz nasıl yıllardır tek dil üzerinden eğitimi, tek millet, tek bayrak söylemini protesto ediyorsak, bu yılda sivil toplum kuruluşları ve parti olarak bir haftalık boykota destek çıkarak çocuklarımızın bu eğitimi görmesini istemiyoruz" ifadelerini kullanması "suç gerekçeleri" gösterildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr