Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015 gününden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İlçede yaşayan vatandaşların, çatışmalar nedeniyle buradan kaçışı ise sürüyor. BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de 73 kişinin hayatını kaybettiğini, mahallelerde onlarca yaralı olduğunu söyledi.

"BİNANIN BODRUM KATINDA 18'İ AĞIR 27 YARALI AMBULANS BEKLİYOR"

Hastaneye gidememeleri halinde çok sayıda yaralının hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Sarıyıldız, "Cudi Mahallesi, Caferi Sadık Sokak'ta beş katlı bir binanın bodrum katında Cumartesi gününden beri 18’i ağır, 27 yaralı ambulans bekliyor. Ancak ambulans gelmediği için ikisi üniversite öğrencisi üç kişi kan kaybı ve iç kanamadan hayatını kaybetti" diye konuştu.

Devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle güvenlik güçlerinin ilçeye girişlere izin vermediğini aktaran Sarıyıldız, nüfusun yüzde 85'inin ilçeden kaçtığını belirterek, "Evlerin çoğu yıkıldı, insanlar çıkmak zorunda kaldı. 120 bin nüfuslu ilçede 20 bin kadar insan kaldı. Onlar da çok zor koşullarda yaşıyor" dedi.

İMC kameramanı Refik Tekin’in vurulduğu gün yaşananları da aktaran Sarıyıldız, olayın medyada dezenforme edilerek verildiğini söyledi:

“AİHM Serhat Altun için tedbir kararı almıştı. Aynı gün karar çıktı ve kararı kaymakamlığa bildirerek onları almaya gittik. Ama hastaneye kaldırılmadığı için hayatını kaybetti. Ellerimizde beyaz bayraklar ile 3 cenaze ve 4 yaralıyı almaya gittik. Ahmet Tunç adlı kayıp bir vatandaş vardı, onun akrabası Selman Erdoğan ve belediye meclis üyesi Hamit Poçal ile birlikte gidip yaralı ve cenazeleri aldık."

"Ambulans çağırdık ve İpek yolu caddesine çıktık. Cadde kenarında beklerken bizi taradılar. Selman Erdoğan ve Hamit Poçal öldü 12 arkadaşımız da yaralandı. Bizi öldürüyorlar sonra da terörist diyorlar. Bu yapılanların hepsi insan hak ihlali ve savaş suçu."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr