HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Can Dündar ve Erdem Gül duruşmasında mahkeme başkanı ile yaşanılan ‘müdahil olma’ talebinin fezleke talebine yol açtığını belirterek, “Mesela Cumhurbaşkanının müdahillik talebi kabul edilirken bize suç duyurusunda bulunan bir mahkeme ile karşı karşıyayız. Bu uyduruk bir fezleke. Bu uyduruk fezlekelerden o kadar çok insanı, gazeteci ve siyasetçi tutukladılar ki” diye konuştu.

T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, TBMM’ye son haftalarda özellikle CHP ve HDP’li vekilere dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezlekeler gönderilirken, Paylan hakkında düzenlenen fezleke konusunda şunları söyledi:

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı duruşmada mahkeme balkanı gizlilik kararı aldı ve Cumhurbaşkanı'nın müdahillik talebini kabul etti o anda ve hemen ara verdi. Biz de müdahil olmak istiyoruz dedik sonuçta bu Cumhurbaşkanı'na karşı değil, Meclis’e karşı yapılmış bir darbe, sonra görüşme talebimiz oldu mahkeme başkanıyla görüşmek istemedi, talebimizi reddetti. Salonda bekledik talebimizi tekrar iletmek için ama o gelir gelmez yalnızca ‘salonu terk etmeyen milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verip salonu terk etti ve duruşmayı erteledi.

Mahkemelerin hepsi Cumhurbaşkanını artık resmi HSK seçimleriyle beraber ne düşünür diye her konuda adım atıyorlar. Çoğunlukla talimatlanmış bir yargı var, partili bir yargı var. Muhalefet milletvekillerini ya da temsilcilerinin had bildirilmesi gereken unsur olarak görüyorlar. Mesela Cumhurbaşkanının müdahillik talebi kabul edilirken bize suç duyurusunda bulunan bir mahkeme ile karşı karşıyayız. Bu uyduruk bir fezleke ve iddianamelerden o kadar çok insanın ama bu uyduruk fezlekelerden o kadar çok insanın tutukladılar ki...

 İki haftada 61 adet fezleke  

TBMM’ye CHP ve HDP milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında 10 dokunulmazlık dosyası geldi. Geçtiğimiz hafta da AKP’li Şamil Tayyar’ın da aralarında bulunduğu CHP ve HDP’li milletvekillerine ait 51 fezleke gönderilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr