Geçtiğimiz hafta iki kez toplanan komisyon üyeleri salonda danışmanların ve gazetecilerin de yer alması nedeniyle çıkan tartışmanın ardından birbirine girmiş, toplantılar yapılamamıştı.

HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için anayasada geçici değişikliğe gidilmesi gündemiyle bugüne ertelenen toplantıda bir kez daha kavga çıkmıştı. Atışmalar birkaç dakika içinde yumruklu kavgaya dönerken, kavga esnasında HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in kolu çıkmıştı.

Vekillerin yumruk yumruğa kavga etmesinin ardından son sözü alan HDP Milletvekili Mithat Sancar, “Biz sözümüzü söyledik, bundan sonra bu sahne bir tiyatroya dönüşmüştür. Bunun bir parçası olmayacağız. Sizler tarihin bilincinde mahkum olacaksınız” diyerek, komisyondan çekilme kararı aldıklarını açıklamıştı.

HDP’nin toplantıdan çekilmesinin ardından AKP, MHP ve CHP’li vekillerin oy birliğiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına karar verilmişti.

‘Provokasyon yapmadım’

bianet.org’dan Ekin Karaca’ya konuşan Paylan, planlı bir saldırının hedefi olduğunu, bunun nedeninin hak savunucusu bir Ermeni olmasından kaynaklandığını söyledi: “Adalet Bakanı, ‘Bir önceki komisyon toplantısında HDP’li vekiller ve danışmanları şiddet uyguladılar’ dedi. Ben de ‘Hayır uygulamadılar’ dedim. Ağzımdan çıkan tek cümle bu. Ondan sonra saldırı başladı.”

AKP’li vekiller tarafından provokasyon yapmakla suçlandığını ancak sadece ‘Hayır öyle değil’ dediğini aktaran Paylan, kendisine planlı olarak saldırıldığını, yaklaşık 30 saniye içinde onlarca tekme ve yumruk yediğini belirtti.

‘Garo burada’

Paylan şöyle devam etti: “Ondan sonra da bana karşı ırkçı söylemlerde, nefret söylemlerinde bulundular. Rapor almayacağım. Konuyu bunların yargısına götürsem ne olacak? Ben yaşananları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Hazmedemedikleri şey şu: Ermeni kimlikli birisi, onların yalanlarını ortaya çıkarıyor ve dik duruyor. Onlar karşılarında biat eden Ermeni görmek istiyorlar. Hak mücadelesi veren bir Ermeni olarak doğrudan hedefe konmuşum ve linç girişimine uğradım.”

Paylan, kavganın başlamasının ardından direkt olarak hedef alındığını ve AKP’li vekillerin birbirlerine “Garo burada”dediklerini aktardı.

Kavganın 10 dakikalık geniş halinin yer aldığı videoda, komisyonda yer alan birinin Ermeni terör örgütünü hatırlatarak Paylan’a yönelik “ASALA çocuğu” dediği duyuluyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr