Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP Bingöl İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özsoy, yaptığı açıklamada, darbe girişiminden sonra ülkedeki sürecin kötüye gittiğini, ilan edilen OHAL ile ülkeye ciddi zararlar verdiğini iddia etti. Başta Fetullahçılar ile mücadele edilecek diye OHAL ilan edildiğini anlatan  Özsoy, "İlk 1.5 ay cemaat endeksli operasyonlar yaptı. Ondan sonra direksiyonu kırdı. Türkiye'de ne kadar Erdoğan gibi düşünmeyen kesim varsa başta HDP, DBP olmak üzere aydınları, üniversite hocalarını, Eğitim-Sen'lileri ve basını etkisi altına alan bir saldırı dalgasına girdi. Şuana kadar 130 binden fazla insan açığa alındı. Darbe ile hiçbir alakası olmayan on binlerce insanı işten çıkardılar. Önümüzdeki süreçte de sağlık sektöründe bu tür girişimler yapacağını söylüyorlar" dedi.

"AKP VE MHP'Lİ BELEDİYELERE YOLSUZLUK VE HIRSIZLIK GEREKÇESİYLE KAYYIM ATANIYOR"

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, DBP'li Belediyelerine atanan kayyumların siyasi gerekçelerle atandığını, Ak Parti ve MHP belediyesine atanan kayyumların ise yolsuzluk ve hırsızlık gerekçesiyle atandığını iddia ederek şöyle dedi:

"Tabi onların ki yolsuzluk, hırsızlık,ihaleye fesat karıştırma gibi suçlarla, bizimkiler daha siyasi olmak üzere belediyelere kayyum atandı. Orada bile eşit bir şekilde davranılmadı. DBP'nin belediyelerine kayyum atarken dışarıdan, AKP ve MHP'nin belediyelerine atanan kayyumlar ise Meclis tarafından seçilmiş kişiler oldu. DBP'nin kayyumları kaymakam hatta bazen bulamamışlar korucu başını atamışlar. Bu şekilde yerel demokrasiyi bitirmeye çalışıyorlar. HDP olarak tavrımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Halkın bize verdiği sorumluluğu yettiği kadar taşımaya çalışıyoruz. Devlette bunu tanımamaya çalışıyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr