HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, TBMM'de dokunulmazlık oylamalarının yapıldığı sırada CNN Türk'te açıklama yaptı. Süreci 90'lara benzeten Sancar "Eğer ısrar ederlerse, anlaşılan o ki 90'lardaki taployu göreceğiz. Belki de daha kötüsünü göreceğiz. 94'te bunu yine aynı havada geçirdiler. Doğan Güreş Genelkurmay Başkanı'ydı, Tansu Çiller Başbakan... Meydanlarda 'Atın teröristleri parlamentodan' sesleri geliyordu, içeri attılar. Çıktıklarında da Erdoğan başbakan, Abdullah Gül cumhurbaşkanıydı. Hepsi 94'te yapılanın yanlış olduğunu söyledi. İlk onları kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu, hatırlayın. Biz şimdi AKP'lilere diyoruz ki 'bundan 4 yıl sonra pişman olacaksınız" dedi.

Sancar'ın açıklamaları şöyle:

Burada Cumhurbaşkanı Sarayı'nın planları devrede. Hedef rejim değişikliğinin yolunu açmak. Burada da fezlekeleri ve dokunulmazlıklar kullanıyorlar ki kamuoyunda duyguyu yükseltsin. Bu milliyetçilik havasında daha fazla oy aldığını düşünüyor. Yolu açmak için bizi günah keçisi yapıyorlar ama en büyük suçlar kendilerinin işlediği suçlar. Bizde bir korku yok, korkan onlar. Korktukları için de başkanlığa sığınıyorlar. Başkanlıkla kurtaracaklarını sanıyorlar. Oyunu görmüyor musunuz? Daha dün bir başbakan devrildi. Onun devrilmesinde destek olanlar bugün onun çevresinde hiçbir şey olmamış gibi dolanıyor. Bu taplo her şeyi anlatmaya yetmiyor mu?

CHP'nin burada, bu oyunu görmemesi ya da bu oyunu bozacak bir basiret göstermemesi tarihi vebali ağırlaştırır. Biz "CHP'ye gel bizi kurtar" diye bir çağrı yapmıyoruz. Bizim kurtarılma gibi bir çağrımız bir beklentimiz yok. Bizim derdimiz kişisel değil, derdimiz Türkiye'nin girmiş olduğu yolun uçuruma giden bir yol olduğunu göstermek ve siyasetle bunu durdurmak. Bütün çağrımız siyasal ve ilkeseldir. Bunun dışında hiçbir kaygımız yoktur.

Eğer ısrar ederlerse, anlaşılan o ki 90'lardaki taployu göreceğiz. Belki de daha kötüsünü göreceğiz. 94'te bunu yine aynı havada geçirdiler. Doğan Güreş Genelkurmay Başkanı'ydı, Tansu Çiller Başbakan... Meydanlarda "Atın teröristleri parlamentodan", içeri attılar. Çıktıklarında da Erdoğan başbakan, Abdullah Gül cumhurbaşkanıydı. Hepsi 94'te yapılanın yanlış olduğunu söyledi. İlk onları kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu, hatırlayın. Biz şimdi AKP2lilere diyoruz ki bundan 4 yıl sonra pişman olacaksınız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr