HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da evine yapılan polis baskını sonrası gözaltına alındı.

Beştaş'ın evine polis baskını

Beştaş’ın evine polisler tarafından baskın düzenlendi. Beştaş, gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden “Polisler evimde” diyerek duyurdu. Evinde yapılan aramanın ardından Beştaş gözaltına alındı. Beştaş'ın Diyarbakır Savcılığı'na götüreleceği bilgisi paylaşıldı.  Beştaş'a avukatı olarak Mesut Beştaş da eşlik ediyor.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır'da yürütülen bir soruşturma kapsamında dün gece evine gelen polisler tarafından gözaltına alınan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, sevk edildiği çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alınan ve savcılıktaki ifadeden sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, bu sabah erken saatlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"İktidar değişti, Hüda Kaya'nın kelepçesi değişmedi"

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Twitter hesabından paylaştığı mesaj ile Kaya’nın Diyarbakır’daki bir dava için Afyon’da kelepçelenerek gözaltına alındığını söyledi.

Bilgen, Kaya’nın gözaltına alınmasını tepkisini şu mesajla ifade etti:

“Kenan Evren gibi anayasa referandumu yapanlar, 28 Şubatçılar gibi bin yıl iktidarda kalmayı mı düşünüyor? İktidar değişti, Hüda Kaya’nın kelepçesi değişmedi.”

Kaya, 8 Aralık'ta gözaltına alınmıştı

Kaya, 8 Aralık 2016'da da evinin önünden gözaltına alınmıştı. Kaya'nın hakkında açılan bir dosyadaki 'zorla getirme kararı' uyarınca gözaltına alındığı belirtilmişti. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr