HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Cizre’deki yaralılar için gittikleri İçişleri Bakanlığı’nda, “Bir gerçek var bir yandan yetkililerin bize ifade ettikleri var ve biz bu çelişkiye dikkat çekmek için buradayız. Sorunu çözmek için buradayız” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nda, Cizre’deki yaralılar için açlık grevine başlayan HDP’li Beştaş, bir televizyon yayınına bağlanarak duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüklerini belirten Beştaş, şunları kaydetti:

“Emin olun biz görüşmedeyken beşinci ölümün meydana geldiği mesajı geldi. Aynı anda paylaştık kendisiyle. Bunun ne kadar aciliyet arz ettiğini bir kez daha ifade ettik. Onlar da bir silahlı müsademe olmasını istemediklerini söylüyorlar. Biz de aynı görüşteyiz ve oradakilerinin tümünün sivil olduğunu ve ilk günden itibaren orada yaralı halde ambulans beklediklerini hastaneye sevk edilmeyi beklediklerini paylaştık.”

-“BU ÇÖZÜLEMEYECEK, İMKANSIZ OLANAKSIZ BİR MESELE DEĞİL”-

Beştaş, taleplerini şöyle özetledi:

“Biz hiçbir iletişimde bulunmadan, hiçbir girişimde bulunmadan buraya açlık grevi yapmaya gelmedik açıkçası. Bu sorunu görüşmeye geldik ve çözmek üzerinden geldik. Bu çözülemeyecek, imkansız olanaksız bir mesele değil. Çok basit bir talep var ortada. Çok yakın bir mesafeye hastaların götürülmesi ve yaralıların tedavi altına alınması.”

-“HALK BU SİLAHLARIN SUSMASINI BEKLİYOR”-

HDP’li Beştaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Beş tane can kaybı var orada. Fiili bir durum var. Can yakıcı bir gerçek var. Bir gerçek var, bir yandan yetkililerin bize ifade ettikleri var ve biz bu çelişkiye dikkat çekmek için buradayız. Sorunu çözmek için buradayız. Biz gerçekten bu konuda dün de meclis grubunda bugün de bunları ısrarla döne döne anlatıyoruz çünkü diyoruz ki ‘Şu anda insanlar yaşam hakkının ortadan her an kalktığı, yaralıların hastaneye götürülmediği bir ortamda Türkiye’de parlamento başka bir iş yapamaz’ halk bu silahların susmasını bekliyor, konuşma ortamının yaratılmasını bekliyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr