HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 175 yeni cezaevi inşa edilmesine ilişkin olarak açıklamasına da “Hiç gerek yok sayın bakan; zaten Türkiye’nin bütün yüz ölçümü şu anda cezaevine dönüşmüş duruma" dedi.

Baydemir, Temmuz 2015’ten bu yana Kürt siyasetinin kapsamlı bir saldırıyla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, elindeki rakamları paylaştı. OHAL’in 5’inci ayını doldurduğunu ve en ağır faturanın Kürt halkına ve Kürt siyasetine kesildiğini ifade etti. Baydemir, bu tabloyu “Darbenin ta kendisidir. Cunta başarmış olsaydı, aynı şeyi yapacaktı, cunta başarmadı AKP aynı şeyi yapıyor” dedi.

'ÇÖZÜM RUHUNA DÖNÜLMELİDİR'

Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreci “Türkiye’nin en karanlık dönemi” olarak değerlendiren Baydemir “Bu karanlığa eğer beka bozulmadan çıkmak isteniyorsa derhal dümen kırılmalı, makas değiştirilmelidir. Dümen de makasta 2013’nün ruhuna çevrilmelidir. Daha fazla yıkım olmadan, acı olmadan daha fazla telafisi imkansız yaralar oluşmadan eğer dümen 2013’e doğru çevrilirse en azından zararın neresinden dönülmüş olursak kardır. Belki yıllarca belki aylarca uğraşarak oluşan bu yaralar bir yandan tamir etme bir yandan yaraları sarma öte yandan da ortak bir gelecek inşa etmenin müzakereleri başlamış olur. Ölümsüz bir zeminde çözüme doğru hep birlikte yol alma çabasını ortaya koymuş oluruz. Ötesi hepimiz açısında karanlıktır. Şu anda yaşamış olduğumuz bu atmosfer, OHAL atmosferi kötülük halinin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr