Yerlerine kayyum atanan, DBP'li Iğdır Belediye Meclis üyeleri Şaziye Önder, Saniye Çark, Tuzluca İlçe Belediye Başkanı Mehmet Gültekin ile görevini sürdüren Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ile birlikte Belediye bahçesinde Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman basın açıklaması yapmak istedi.

Polisin buna izin vermemesi üzerine belediye bahçesi dışında açıklama yapan Milletvekili Adıyaman, "Iğdır Belediye eş Başkanı Şaziye Önder ve Saniya Çark'ın yerine kayyum atandı. 15 Temmuzda halkın iradesine sarılan AKP iktidarı kanun hükmünde kararnameyle halkın iradesine darbe yaptı. Keyfi uygulamayla halkın iradesini ayaklar altına almıştır.Halkın iradesi dışında her türlü yöntem anti demokratiktir" diye konuştu.

Görevden alınan belediye eş Başkanı Şaziye Önder ise avukat ve hukukçu olduğunu anımsattı. Önder, "Kanun hükmünde kararname tamamen hukuka aykırı bir durumdur. Hukuk hiçe sayılarak bugün ülke yönetilmeye çalışılıyorsa, hukuk yarın kendilerine de lazım olacak. FETÖ ile AKP'nin çıkarları çatışınca,yine cezaevleri yolu bizlere göründü" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr