Miting nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mitinge katılan vatandaşlar, üst aramasının ardından alana alındı. Miting alanının çevresini demir bariyerlerle kapatıldı. TOMA ve zırhlı araçlar miting alanı çevresinde bekletiliyor.

Açılış konuşmalarının ardından HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder kürsüye geldi.
HDP'li Önder'in konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

Zulümleri artıyor, zevalleri yakındır. Demokratik yollarla 16 Nisan'da cevabı vereceğiz.

Bugünlere kolay gelinmedi. Bugün bayraklarımızla, giysilerimizle, her türlü rengimizle bir arada durabiliyorsa, bunu sağlamak için zindanlarda bedel ödeyen yoldaşlarımıza borcumuz var. Hayatı uğruna ölünmeye değer buldukları için ölüme gidenlerin anısını yaşatacağız.

Yoldaşlar, kardeşler... Bu ülkede hükümetler gider, kalır. Ama iktidarda olan bir tek yapı vardı. Savaş koalisyonu... Giden geleni arattı ama savaş konusunda al birini, vur ötekini. Ne gariptir ki barışı en çok bu zülme maruz kalanlar, barış ve demokratikleşme bayrağını elden düşürmeyenler taşıdı. Sayın Öcalana en büyük selamı gönderiyoruz. Biz Sayın Öcalan'la barış mesaisi yürütenler, bu irademizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kararımızdan asla geri adım atmayacağız. Aslında oylanan evet veya hayır değildir. Savaş mı, barış mı meselesidir. Bu ülkede Kürt sorunu yoktur diyen zihniyet, hesap sorulamaz bir yere gitmek istiyor. Bu savaş düzenine büyük bir hayır diyeceğiz. Hayır dediğimizde barışa evet demiş olacağız. Hayır'ı çok net bir şekilde çıkaracağız.




Miting alanına bir grup genç, yarı çıplak halde girdi. Eylemciler Diyarbakır Nevruz alanında Kurkut'un öldürülmesine tepki göstererek “Açıkça öldürüldüm gizlice soruşturuluyorum” ve “Beni öldüren polis serbest bırakıldı” dövizleri ile miting alanına girdi. Bir eylemci ise “Polis noktasında ölmemek için ‘Hayır’” yazılı döviz taşıdı.

HDP'nin Kadıköy mitinginden kareler 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr