HDP'den yapılan açıklamada "Brüksel'de gerçekleşen insanlık düşmanı terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Sivillere yönelik IŞİD vb. yapıların saldırılarının sınır tanımaksızın tırmanmasına ve bunların giderek ağırlaşan sonuçlarına üzülerek tanık oluyoruz. Bu zor günlerde Avrupa ve Belçika halklarının yanında olduğumuzu, acılarını yürekten paylaştığımızı, bu acı ve kayıplara karşı uluslararası dayanışmanın önemini bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tarafından yapılan açıklama şöyle; "Bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen insanlık düşmanı terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Sivillere yönelik IŞİD vb. yapıların saldırılarının sınır tanımaksızın tırmanmasına ve bunların giderek ağırlaşan sonuçlarına üzülerek tanık oluyoruz. Bu zor günlerde Avrupa ve Belçika halklarının yanında olduğumuzu, acılarını yürekten paylaştığımızı, bu acı ve kayıplara karşı uluslararası dayanışmanın önemini bir kez daha ifade ediyoruz.

Beyrut'tan Reyhanlı'ya, Suruç'tan Paris'e, Bağdat'tan Kobanê'ye, Tunus'tan Ankara ve İstanbul'a kadar çok geniş bir coğrafyada insanlık suçu işleyen IŞİD ve benzeri yapılara karşı daha fazla dayanışma içinde olmamızın önemi açıktır. Bu yapıların bu kadar rahat saldırılar yapabiliyor olmasında, bunlara destek veren hükümetlerin de sorumluluğu bulunmaktadır. İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umuyoruz. Bu saldırılara maruz kalan toplumlara da bir kez daha en derin üzüntülerimizi ve taziyelerimizi iletiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr