Hakkari'de 6 gün önce gözaltına alınan ve aralarında HDP Hakkari il Eş Başkanı Metin Besi'nin de bulunduğu 19 HDP ve DBP'linin Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürerken, Hakkari Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün DBP ve HDP il binalarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel hareket, Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube ekiplerinin katıldığı operasyonda, her iki parti binasında arama yapıldı.

HDP'Lİ AKDOĞAN: FETÖ İLE KOL KOLA OLAN KENDİLERİYDİ

Aramaların yapıldığı DBP il binasında bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. HDP ve DBP'ye düzenlenen operasyonu eleştiren Akdoğan şöyle dedi:

"Sudan sebeplerle siyasi partinin çalıştırılmamasını kabul edemiyoruz. Hangi sebeplere partimiz basılıyor anlamıyoruz. Bu yapılanlar AKP'ye karşı yapılsaydı acaba ne olacaktı. Düne kadar FETÖ ile cemaatle kol kola olan onların kendisiydi. Burada gelip bir kitabı bulup, ondan sonra partiyi cemaatle ilişkilendirmeyi esefle karşılıyoruz. Onlara karşı en büyük mücadeleyi biz siyaset alanında verdik. KCK operasyonlarında onbinlerce insanımızı içeri atan o savcılar onların ta kendisiydi. Bugün de gelip bizi ilişkilendirmeye çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değildir ve bu tavrı da kınıyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr