HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasının ardından grup toplantısı, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşmasıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Figen Yüksekdağ'ın "Cinsel istismara af yasasına karşı gerçekleştirilen birleşik mücadeleyi selamlıyorum. Tecavüzü kutsayanlar karşısında eşit bir yaşama inanmak suçsa, bu "suçu" işlemeye devam" mesajı okundu.

Bilgen, konuşmasında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün gözaltına alınmasına tepki göstererek "Şimdiye kadar çok işkence tezgahı görmüş ama asla teslim olmamış Ahmet Türk’ü bile gözaltına alacak kadar korkuyorsunuz" ifadelerini kullandı. Hükümete seslenen Bilgen "Büyümek istiyorsanız, Kürtlerle barışacaksınız. Küçülmek istemiyorsanız, yine Kürtlerle barışacaksınız. Başka çareniz yok" dedi.

CHP'ye de eleştiri yönelten Bilgen, "CHP Kartal'da 'teslim olmayacağız' mitingine katılmaya çekindi. Adana'da 'Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' mitingi yapacaklarmış. Bence Adana'nın havasına uygun ne şiş yansın ne kebap" diye konuştu.

Bilgen'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Gece yarısı Cumhurbaşkanı'nın verdiği demeçle istismar tasarısının Meclis'ten çekilmesi yeterli değil ama sevindirici.

Kar hırsı uğruna Zonguldak'ta da, Soma'da da Siirt Şirvan'da da insanlarımız toprak altında. İnsanın bu kadar değersiz olduğu bir dünya görüşüyle ne yazık ki daha çok insanımızı kaybedeceğiz. Belediyelerde görevlendirdikleri kadar müfettişi o madene gönderselerdi, onca insan toprağın altında kalmayacaktı.

Hadi Enerji Bakanı dürbünle bakmış, madene uzaktan bakıp ihmal olmadığını anlayan bir sağlık bakanı var.

Dün yine bir KHK yayımlandı. 16 bin kişi işinden emeğinden oldu. Bu tabloya dikkat çekenler mağdur edebiyatı yapmakla suçlanıyor. Önümüzdeki günlerde öğretmenler günü kutlanacak. 15 bin tane insanı sorgusuz sualsiz işsiz bırakanlar geçecekler orada öğretmenlerle ilgili güzel sözler söyleyecekler. Hangi yüzle? Binlerce öğretmeni işsiz bırakanlar üç gün sonra nutuk atıp "Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyecekler. Ne yüzle?

Biz her zaman Uğur Kaymaz'ı, Berkin Elvan'ı hatırlatacağız. Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği hatırlatacağız.

Başbakan ekonomiye ilişkin “elle gelen düğün bayram" diyor. Böyle derin analizi ekonomistler haftalarca düşünse bulamazdı. Başbakan ekonomideki durum için Trump’un seçilmesini sorumlu gösteriyor. Yani sorumlu ABD’li seçmen, bunların hiç kusuru yok.

Şimdiye kadar çok işkence tezgahı görmüş ama asla teslim olmamış Ahmet Türk’ü bile gözaltına alacak kadar korkuyorsunuz!

Büyümek istiyorsanız, Kürtlerle barışacaksınız. Küçülmek istemiyorsanız, yine Kürtlerle barışacaksınız. Başka çareniz yok.

CHP Kartal'da 'teslim olmayacağız' mitingine katılmaya çekindi. Adana'da 'Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' mitingi yapacaklarmış. Bence Adana'nın havasına uygun ne şiş yansın ne kebap.

Bakanlar ABD’den Gülen’i değil Reza Sarraf’ı istiyorlar. Gülen burada konuşursa değil, Rıza orada konuşursa sorun olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr