D muhabirleri Ferzen Catak, Mahmut Ruvanas ve Azadiya Welat Gazetesi muhabiri Kadri Esen gözaltına alındı.

HDP’li Ferhat Encü, gazetemize yaptığı açıklamada silahla tehdit edildiklerini ve kendilerine hakaret edildiğini belirterek, “2 defadır ev araması için geldiler. Zorla üzerimize silah doğrultarak ev sahibini ve kardeşim Veli’yi darp ederek gözaltına aldılar. Kaldığımız ev Kaymakamlık konutunun hemen yanında, 30 veya 50 metre mesafe vardır. ‘Bu evden bize ateş açılıyor’ diyerek geldiler. Sözlü gerekçe bu yazılı gerekçeyi okuyamadık. Hem hakaret ettiler, hem tehdit ettiler. Boğazımıza sarıldılar. ‘Sizi istersek öldürürüz, gücümüzü gösteriyoruz, fistanlılar korksun bizden’ gibi ifadeler kullandılar. Polislerden biri üzerine Türk bayrağı asmıştı. Güç gösterisi yapıyorlar. Kaymakam bey ile konuştum. ‘Benim denetimde olmayan bir durum’ dedi. O zaman soruyorum buradaki operasyonel güçler kime bağlı?” dedi.

“ Kafasına sıkalım şuraya atalım”

Kafasına silah dayanarak gözaltına alındığını belirten Veli Encü ise twitter hesabından  yaşadıklarını şöyle anlattı:  “Beni götürdükleri aracın içinde bir saatten fazla kafama silah doğrultup beklettiler. ‘Silahlar nerede bombalar nerede ? Söylemezsen kafana sıkarız. Teröristler vatan hainleri hepinizi öldüreceğiz’ dediler. Nerede yaşadığımı sorunca ‘Roboski’ diye cevap verince bağırıp çağırdılar.  ‘Teröristin, kaçakçının yakını Roboski neresi, hangi ülkede yaşıyorsun’ dediler.‘ Devlet size ne yaptı?’ diye soran birine ‘devlet benden ailemi aldı’ diye cevap verdim. Bunun üzerine ‘teröristler kaçakçılar diye bağırdı, yine saldırdı. Kendi aralarında, ‘kafasına sıkalım şuraya atalım kimsenin ruhu duymaz’ diye söyleniyorlardı.”

Şırnak Valiliği: İdil'de 4 kişi gözaltına alındı

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağın devam ettiği İdil İlçesi'nde, HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün de bulunduğu evde yapılan aramada 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.Yapılan açıklamada:

 "İlimiz İdil ilçesinde bir iş adamına ait olan evde güvenlik kuvvetlerimizce adli mercii tarafından verilen arama kararına istinaden arama yapılmış olup; 4 kişi gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Söz konusu evde HDP milletvekili Ferhat Encü’nün de bulunduğu görülmüştür"  denildi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr