HDP İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da düzenlediği eşzamanlı toplantılarla referandum için ‘Hayır’ kampanyası başlattı. HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, “Bu paket derman değil, demokrasinin, özgürlüğün, bir arada yaşamanın katline fermandır” dedi.

İstanbul Gayrettepe’de bulunan Dedeman Otel’deki toplantıya milletvekilleri, siyasi parti ve sendika temsilcileri, sivil toplum örgütleri, aydınlar, sanatçılar, yazarlar ve toplumun farklı kesimlerinden pek çok kişi katıldı. Toplantının yapıldığı salona ‘Hayır’ pankartları asıldı. Toplantıda ilk olarak eşzamanlı toplantı yapılan İzmir’e, ardından da Diyarbakır’a bağlantılar yapıldı. İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’da Kürtçe ve Türkçe “Hayır” sesleri yükseldi.

HDP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yaptığı konuşmada halkın haber alma hakkını sağlamak için mesleklerini yapan Ahmet Şık, İnal Kızılkaya ve daha birçok gazetecinin sözü olmadan anayasa yapılamayacağını söyledi.

Parti Sözcüsü Osman Baydemir “7 Haziran’da eşitlik, özgürlük ve kardeşlik halayını kurdunuz. Göz koydular! Milletin iradesini tanımadılar. Halayımızı kana buladılar” diyerek, Ahmed Arif’in “Diyarbekir Kalesinden Notlar” şiirinden esinlenerek konuşmasını sürdürdü. Baydemir, “Bunlar Engerekler ve çıyanlardır. Bunlar 120 bin insanın işine son verenlerdir. Bunlar 6 milyonu işsiz bırakanlardır. Bunlar 5 bin üniversite hocasını kapı önüne koyanlardır. Bunlar 80 milyon insanı kamplara bölenlerdir, kutuplaştıranlardır. Bunlar geleceğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü” diye konuştu.

İzmir’deki toplantıda konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de “Bu referandumda hayır oyu çıkmıştır. Halklar bunun kutlamasına başladı ama zalimlerin haberi yok. Bunun sesi nisan ayının 16’sında onlara gidecek. O zaman kadar ayıktırmayın böyle devam etsinler” dedi.

Diyarbakır’da düzenlenen toplantıda konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, işsizlik sorununda artık mızrağın çuvala sığmadığını, KHK’ler ile akademisyenler, sağlıkçılar ve emekçilerin ihraç edildiğini belirterek, “AKP, 15 yıl boyunca mağduriyet politikası ile iktidarda kalmayı başardı. 16 Nisan’da gerçek mağdurlar sahaya inerek AKP’den hesap soracak” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr