HDP Edirne İl Başkanlığı'nın Edirne’de Londra Asfaltı üzerinde bir binanın 3 katında bulunan binasına tabanca ile 10 el ateş ettiği iddiasıyla ilgili olarak güvenlik kameralarından kimliği belirlenen zanlı Aptullah İ. ile olaydan sonra kaçmasına otomobil ile yardımcı olan Ahmet Ç. ve Hamza Y., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Polisteki ifadelerinin ardından sabah adliyeye getirilen 3 zanlı savcı tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde sevk edildi.

Edirne Sulh Ceza Mahkemesi siyasi parti binasına saldırma, korku kaygı ve panik yaratacak şekilde ateş etme, ruhsatsız silah taşıma suçlarından şüphelilerden Aptullah İ.'nin tutaklanmasına karar verirken, diğer iki zanlı Ahmet Ç. ve Hamza Y.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

"ONLAR BİZİM POLİSİMİZİ ASKERİMİZİ ÖLDÜRÜYOR"

Mahkemenin tutukladığı ve Edirne Kapalı Cezaevine götürülmek üzere elleri kelepçeli adliye çıkışta kendisini görüntüleyen gazetecilere sanık Aptullah G., "Bizler Allah'a inanmış insanlarız, Allah'tan başkasına boyun eğmeyiz. Bu vatanı da üç beş çapulcuya da bırakmayız. Onlar bizim askerimizi polisimizi niye öldürüyor. Bu yüzden yaptım" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr