Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül’e operasyon düzenlendi. Sarıgül'ün yarın avukatıyla birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek ifade vermesi bekleniyor. Operasyonda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan da gözaltına alındı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü devam eden operasyonlarla ilgil açıklama yaparak, emniyet güçleri ve savcılığa teşekkür etti. İnönü, "Yakın çalışma arkadaşım Cemil Candaş’ı son yolculuğuna uğurlarken de dediğim gibi bu cinayet, Şişli’de geçmişin kirli ilişkilerinin, talanın engellenmesini kabul etmeyen, temiz bir Şişli ve belediyecilik istemeyen karanlık ve bir o kadar da zavallı rantçıların çırpınışlarıydı" dediği açıklamasında şunları kaydetti: 

18 Temmuz 2016 tarihinde, makamında uğradığı hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden, dürüstlüğü ve demokrat kişiliği ile herkese örnek olan İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcım Cemil Candaş’ın acısı kalplerimizde hala tazeliğini koruyor.

Yakın çalışma arkadaşım Cemil Candaş’ı son yolculuğuna uğurlarken de dediğim gibi bu cinayet, Şişli’de geçmişin kirli ilişkilerinin, talanın engellenmesini kabul etmeyen, temiz bir Şişli ve belediyecilik istemeyen karanlık ve bir o kadar da zavallı rantçıların çırpınışlarıydı.

Sevgili Cemil’i uğurlarken dediklerimi bugün de aynen tekrarlıyorum: Kirli ilişkiler içinde Şişli’de istediğini yapacağını sananları, bize yaptıkları gibi tehdit etmiyorum. En yüksek perdeden uyarıyor ve hatırlatıyorum!

Benim arkamda devlet var. Devletin namuslu polisi, savcısı, hakimi var. Şu an çok titiz bir soruşturma süreci yürüten, emniyet güçleri ve savcılık makamına bir kez daha adaletin yerini bulması için yürüttükleri mücadeleye çok teşekkür ediyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, asıl katil silahı çeken kadar çektirendir. Bugün geldiğimiz noktada cinayetle ilgili birçok gözaltılar var. Cemil’i katleden bu karanlık çıkar zincirinin halkalarına tek tek ulaşılacağına ve ucu kime dokunursa dokunsun adalet önüne çıkarılacağına inanıyorum.

Cemil Candaş’ı katledenlerin peşini bırakmayacak ve bedeli ne olursa olsun temiz belediyecilik ilkemizden vazgeçmeyeceğim

Saygılarımla,

Hayri İnönü

Şişli Belediye Başkanı

Mustafa Sarıgül'ün oğluna operasyon

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eski danışmanı Ali Adnan Arslan gözaltına alındı

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr