CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Söz verdim, karar verdim, ayın 16’sına kadar hiçbir kısır tartışmanın içine girmeyeceğim, girmeyeceğim, girmeyeceğim, bu milletin hakkını savunacağım. İstanbul’da da ‘hayır’ var. Son yapılan çalışmalar şunu gösteriyor. İstanbul’da en az yüzde 53 ‘hayır’ var. İstanbullu’ya hayırlı olsun, en az yüzde 53” dedi. Kılıçdaroğlu, dün, Küçükyalı Kültür Merkezi’nde, geri dönüşüm işçileriyle bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Can Polat, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Kurucusu Ali Mengirlioğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “18 maddeyle ilgili tartışma bizim dışımızda pek dile getirilmiyor. Başka konular tartışılıyor. Amaç gündemi saptırmak, sizin elinizden alınacak hakları, size duyurmamak. Bunun yolunu yöntemini arıyorlar. Ama söz verdim, karar verdim, ayın 16’sına kadar hiçbir kısır tartışmanın içine girmeyeceğim, girmeyeceğim, girmeyeceğim, bu milletin hakkını savunacağım. İstanbul’da da ‘hayır’ var. Son yapılan çalışmalar şunu gösteriyor. İstanbul’da en az yüzde 53 ‘hayır’ var, İstanbulluya hayırlı olsun, en az yüzde 53. Korkuyorlar, baskı kuruyorlar” dedi.

Tek kişiye bırakmayız

“İstedikleri kadar baskı kursunlar, istedikleri kadar eziyet etsinler, istedikleri kadar para harcasınlar, istedikleri kadar yeri göğü ‘evet’ ile donatsınlar. Bu milletin bir onuru vardır, bu millet bu devleti sokakta bulmadı” diyen Kılıçdaroğlu, getirilmek istenen 18 maddenin yerine kendisinin ve başka konuların tartışıldığına dikkat çekerek, “Amaç gündemi saptırmak, sizin elinizden alınacak hakları, size duyurmamak. Bunun yolunu yöntemini arıyorlar” dedi.

Ne istiyorsunuz?

Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki ‘yeni bir devlet kuracağız biz, onun için sandığa gidiyoruz, yeni bir devlet kurmak için sandığa gidiyoruz.’ Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ne istiyorsunuz Allah aşkına? Ne istiyorsunuz? Tarihimiz var, kültürümüz var, birikimimiz var, cumhuriyeti nasıl kurduğumuz var, el ele kol kola, yürek yüreğe mücadele ettik, devletimizi kurduk. Eksiğimiz olabilir, oturur düzeltiriz, yanlışımız olabilir oturur düzeltiriz. Tarihimizi niye reddediyoruz? Rejimimizi niye değiştiriyoruz” diye sordu. Kılıçdaroğlu, geri dönüşüm işçilerine ise şöyle seslendi: “Sizin ‘hayır’ demeye herkesten fazla hakkınız var. Emin olun bunu inanarak söylüyorum. En çok ezilenler sizlersiniz. Hak talebinde bulunulduğu zaman kapılar yüzlerinize kapatılanlar sizlersiniz. Görmezlikten gelinenler sizlersiniz. ‘Adalet istiyorum’ dediğiniz zaman sesi duyulmayanlar sizlersiniz. Onun için sizin herkesten fazla ‘hayır’ demeye hakkınız var. ‘Hayırda alın teri var’ diyor arkadaşım.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr