Her şeyin ateş pahası olduğu, ailecek bir tiyatroya gitmenin onlarca lirayı bulduğu günümüzde hem anne-babaları bütçe olarak zorlamayacak, hem de çocukların keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak etkinlikleri araştırdık. İşte size küçük bir rehber;

Pek çok belediye, öğrenciler için ücretsiz olarak katılabilecekleri etkinlikler düzenledi. İşte ücretsiz ya da daha uygun fiyatlara tatilin değerlendirilebileceği yerler;

* İstanbul Modern müzesi perşembe günleri kapılarını tüm katılımcılarına ücretsiz açıyor. Ayrıca müzede, perşembe günleri 17.00’de ücretsiz rehberli turlar düzenleniyor.

* Viaport Marina’da, bugünden itibaren İsveç’in ünlü buz pateni grubu Liseberg Ice Show, yarıyıl tatili boyunca gösterilerini ücretsiz sergileyecek ve 7 Şubat’a kadar Viaport Marina’da olacak. Gösteri hafta içi saat 17.00’de hafta sonu da 14.00-18.00 saatleri arasında izlenebilecek.

* Pera Müzesi her çarşamba öğrencilere ve cuma günleri 18.00-22.00 herkese ücretsiz.

Biletler iki lira

* Küçükçekmece Atakent Kültür Merkezi’nde ocak ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek çocuk oyunları bileti 2 TL olarak, sinema biletleri de çocuklar için bir lira, tam bilet iki lira olarak satışa sunuluyor.

* Sabancı Müzesi her çarşamba ücretsiz.

* Şehir Tiyatroları’nda çocuk oyunları perşembe günleri 20.30 saatinde 3.50 TL, 4 Çeşitli illerdeki sinema ve devlet tiyatrolarının biletlerini temin etmek için www.biletiva. com sitesi takip edilebilir.

İZMİR

* Lego Star Wars, 22-31 Ocak’ta İzmir Forum Bornova’da çocuklarla buluşacak. Forum Bornova Homeros Meydanı’nda oluşturulacak olan etkinlik 22- 31 Ocak tarihleri arasında her gün saat 12.00-20.00 arasında ücretsiz. Ayrıca İzmir Park Alışveriş Merkezi’nde çocuklara astronot kıyafetlerini giydirip, mekiğe bindirecek olan The Astronaut Kids etkinliği 22 Ocak-7 Şubat arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik her gün 12.00’de başlayıp 20.00’ye kadar devam edecek.

ANKARA

* Ankara Panora Avm, salı - perşembe 10.30-12.30 ve cumartesi- pazar 14.00-17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak eğlenceli atölye çalışmaları gerçekleştirecek.

* Forum Ankara Outlet 23- 30 Ocak Cumartesi günleri saat 12.00’den 20.00’ye kadar devam edecek etkinlik düzenliyor.

KOCAELİ

* Kocaeli Symbol AVM, sömestr tatili kapsamında, çocuklar için sanat atölyeleri düzenleyecek. 23-24 Ocak ile 30-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan atölyelere katılım ücretsiz olacak.

BURSA

* Bursa Konak Kültürevi’nde Nicolay Gogol’ün öyküsünden derlenen Burun adlı oyun sergilenecek. Bilet fiyatı 5 TL olan oyunun tarihi 31 Ocak Pazar, 15.00.

ANTALYA

* Antalya Devlet Tiyatrosu DT Sahnesi’nde Nasreddin Hoca Bir Gün adlı çocuk oyunu sergilenecek. Oyunun biletleri 3 TL.

GAZİANTEP

* Gaziantep Primemall AVM, 23 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında 15.00’te etkinlikler düzenleyecek. Katılımlar ise ücretsiz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr