Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenleyeceği 8. Kitap Günleri 1 Haziran Çarşamba günü başlıyor. 1-5 Haziran tarihlerinde Haydarpaşa Gar İstasyonu peronlarında gerçekleşecek Kitap Günlerinde pek çok usta yazar ve etkinlik okuyucu ile buluşacak.

İstanbullu okurların Haydarpaşa Garı’nın tarihi ve simgesel atmosferi içinde kitapla buluşacağı kitap günlerinin açılış töreni 1 Haziran Çarşamba günü saat 13.00’da yapılacak. Yüzün üzerinde yayınevi, altı yüz yazar ve çizerin imza günü ve söyleşiyle katılacağı Kitap Günleri 1-5 Haziran tarihleri arasında 10:00- 22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

TARİHİ GAR’DA KALEMLER OKURLA BULUŞACAK

Beş gün boyunca sürecek etkinlik ve imza günlerinde Ataol Behramoğlu, Arife Kalender, Adnan Özyalçıner, Aydın Ilgaz, Enver Aysever, Mine Kırıkkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Özgür Mumcu, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez, Leman Dergisi, Bayan Yanı ve Fil Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.

ŞİİR, SİYASET VE MÜZİK SÖYLEŞİLERİ

Kadıköy Kitap Günleri boyunca usta yazar ve sanatçıların konuk olduğu çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında 1 Haziran Çarşamba günü Özgür Şen, ''Türkiye’de Aydınlanma Ve Laiklik'' , Taner Timur “Yeni Anayasa Ve Başkanlık Tartışmaları”, Ataol Behramoğlu, “Şiir Ve Yolculuk”, Kahraman Tazeoğlu söyleşileri ve “Bursa’nın Nazımı” adlı belgesel gösterimi yapılacak.

ÜÇ NOKTADAN RİNG SEFERLERİ

Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa Garı’na okurların kolay ulaşabilmesi için 3 noktadan ring seferleri düzenleyecek. Bostancı, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayır Metrobüs İstasyonu’nda her saat başı kalkacak araçlar okurlara Haydarpaşa’ya taşıyacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr