Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu ve imc tv ile Özgür Radyo'ya polis baskın düzenledi. Hayatın Sesi Televizyonu'na düzenlenen baskında kanalın YouTube yayını durduruldu, binası mühürlendi.

Bu baskından kısa bir süre sonra polis ekipleri imc tv'yi bastı. Polis canlı yayın sırasında stüdyoya ardından da reji odasına girdi.

Kanal çalışanları bu sırada stüdyoda toplanıp durumu protesto etti.

Hayatın Sesi'ni haber yapmaya gitti, kendi kanalı İMC TV'nin polis tarafından basıldığı canlı yayında öğrendi - VİDEO

Televizyon çalışanları baskını "Özgür basın susturulamaz" ve "Susma haykır, özgür baskın haktır" sloganları ile protesto ettiği sırada kanalın internet yayını durduruldu.

DTK BAŞKANINDAN CANLI YAYINDA SON SÖZLER

DTK Eş Başkanı İMC TV'nin yayını kesilene kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Leyla Güven yayının kesildiği anlarda, "Bu yeni başlangıçların fitilidir. Erdoğan tayfası şunu bilsin ki İMC ailesi onuruyla gururuyla çok önemli bir yayın çizgisi izledi. İMC TV gücünü halktan aldı, mücadelesi devam edecek. Darbe diyorlardı, darbe olsaydı ne olurdu? Darbeciler ne yapardı? İşte Erdoğan şuan onun 10 katını yapıyor. Karşı darbe yapıyor" diye konuştu.

MİTHAT SANCAR: ENSE KARARMAYACAK

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, televizyonun canlı yayınına katılıp, "Ekran kararabilir ama ense kararmayacak" dedi.

İnternet yayınının kesilmesinden bir süre sonra, kanal tamamen karartıldı. Kanal çalışanları, Periscope üzerinden yayın yaptı.

POLİS ÖZGÜR RADYO'NUN KAPISINDA

KHK ile kapatılmasına karar verilen Özgür Radyo'nun binasına da polis ekipleri geldi. Radyonun Twitter hesabından yapılan açıklamada, polislerin radyo yayınının az sonra kesileceğini açıkladığı ifade edildi. Radyonun bu açıklamasından kısa bir süre sonra karasal yayın sansürlendi.

Özgür Radyo yayınına internet üzerinden devam ediyor.

TGS: Bu mühürler, halkın haber hakkına vurulmuş mühürlerdir

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), çok sayıda televizyon binasının mühürlenmesi ve kapatılmasına dair açıklama yaptı.

Açıklamada, polis baskınlarına değinilerek haber alma hakkına sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle;

“Başbakanlık emri ile haklarında kapatma kararı verilen tv kanallarına ve radyolara yönelik polis baskınları başladı. Dün akşam saatlerinde Zarok TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Özgür Gün Radyo’yu mühürleyen RTÜK ve polisler bugün de Hayatın Sesi ve IMC TV’yi mühürledi. Öğle saatlerinde yapılan baskınla mühürlenen kurumların alternatif yayınları da kesildi.

OHAL’i üç ay daha uzatan, Kanun Hükmünde Kararnameler ile anti demokratik uygulamaları hayata geçiren Hükümet, basın özgürlüğünün Türkiye’deki kırıntılarını da yok etmek için var gücüyle çalışıyor.
Bu antidemokratik uygulamaları protesto eden Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak halkı haber alma hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bu mühürler halkın haber hakkına vurulmuş mühürlerdir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr