Yandaş medyanın eski 'Akil İnsanlar Heyeti' üyelerinden Star gazetesi başyazarı Ahmet Taşgetiren ve Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un yazılarına son verildiği iddia ediliyor.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık ve AKP genel başkanlığından tasfiyesi sürecini başlatan Pelikan Dosyası'nda 'Medyadaki Davutoğlu çetesi'nde olmakla suçlanan Yıldıray Oğur, 2013 yılından bu yana yazarlığını sürdürdüğü Türkiye gazetesi ile yollarının ayrıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Bir maceranın daha sonuna geldik" diyen Oğur, "Türkiye'deki yazılarıma son verildi. Bu zor 4 yıldaki destekleri için teşekkür ederim. Hayırlısı" ifadesini kullandı.

Oğur, Türkiye'de parlamenter sistemi bitiren "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 48.6 "hayır" oyuna karşılık yüzde 51.4 "evet" oyu ile kabul edildiğinin açıklanmasıyla sona eren halk oylamasına giden süreçte, kimi köşe yazarlarınca "gizli hayırcı" olmakla suçlanmıştı.

Oğur, Türkiye gazetesinde yayımlanan son yazısında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturmalarda, hiçbir milletvekilinin adının geçmemesini eleştirmişti.

TAŞGETİREN DE Mİ KOVULDU?

Cem Küçük’ün başlattığı ‘manyaklar’ tartışmasının ardından Star gazetesi ile Ahmet Taşgetiren’in yollarını ayırdığı iddia edildi.

Taşgetiren bugünkü yazısında, kendisini 'gizli hayırcı' olmakla suçlayan cem Küçük ve Fuat Uğur'u hedef alarak, "TGRT. Bu bir misyon. Kutlu Doğum tartışması da bir misyon. Oradaki Cem Küçük – Fuat Uğur tetikçiliği de bir misyon. Kuyruklarına bastım, basacağım" diye yazmıştı. Taşgetiren, "Anlarız bakalım, 'İhlas'lı kardeşlerimiz” neyi oynuyor? Bu arada istirham etsem, danışmanlar benim yazımı ve Küçük-Uğur programını Sayın Cumhurbaşkanı'na birlikte takdim edebilirler mi?" ifadesini kullanmıştı.

"DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Söz konusu iddiayla ilgili olarak T24'e konuşan Taşgetiren, "Doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi. İddia, Star Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından da yalanlandı.

 Gazetede bugün (28 Nisan 2017) yazısının yayımlandığını hatırlatan Taşgetiren, kendisine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını kaydetti.

 Taşgetiren şunları söyledi:

 "Bana ulaşan herhangi bir şey yok. Gazetede bugün yazım var. Bir internet sitesinde öyle bir haber çıktı. Teyit edilmiş bir haber değil. 'İçeriden bilgi aldık diyorlar'. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Kimse beni bu konuda bilgilendirmedi"

 "Şimdiden bir yorum yapmak, konuşmak, kesin bir yargılamada bulunmak doğru değil. Dediğim gibi daha fazla bu konu hakkında konuşmak istemiyorum"

Her ikisi de AKP'nin Çözüm sürecinde kurduğu 'Akil İnsanlar Heyeti'nde ye alan Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur'un tasfiyesi, yandaş medyadaki hesaplaşmanın oldukça sert geçeceğini gösteriyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr