İçişleri Bakanlığı, "terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle 235 kişinin gözlatına alındığını açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak, 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen toplam 235 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

SARIGÜL'ÜN SOSYAL MEDYA DANIŞMANI GÖZALTINDA

Mustafa Sarıgül'ün Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı da gözaltına alınan isimler arasında. Avcı, gözaltına alındığı haberini Twitter'daki hesabından duyurdu.

Beşiktaş'taki terör saldırıları ardından attığı bir tweet nedeniyle gözaltına alındığını yazan Avcı, "Ülkede terör istihbaratı değerlendirilmeyip, aktrollerin ihbarları değerlendirildiği için gözaltına alındım. Bir müddet görüşemeyebiliriz" diye yazdı.

Avcı, "Bu devran böyle gitmez! Gözaltına alsanız da, idam sehpaları kursanız da size Türkiye Cumhuriyeti'ni yıktırmayacağız" ifadelerini kullandı.



CEM MUMCU HAKKINDA GÖZALTI KARARI VAR

Hükümete yakın Sabah gazetesi, yazar Cem Mumcu hakkında da gözaltı kararı bulunduğunu bildirdi. Sabah'ın haberinde, terör polislerinden oluşan bir ekip kurulduğu belirtilerek, "Cem Mumcu aranıyor" ifadelerine yer verildi.

YENİŞAFAK HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Cem Mumcu ve Mücahit Avcı saldırı sonrası attıkları tweetler nedeniyle hükümete yakın Yenişafak tarafından "sosyal medya provokatörleri" diye nitelendirilmişti. Yenişafak, Mirgün Cabas'ı da bu isimler arasında birinci sayfasından hedef göstermişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr