Büyükçekmece’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 11 arsa bağışlayan Hema Endüstri A.Ş’nin sahibi Mehmet Hattat yine aynı ilçedeki yeni projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. Yarım kalan projesinden de büyük olan “PEARL OF İSTANBUL PROJESİ” kapsamında bin 730 adet rezidans ve 390 oda kapasiteli otel planlanıyor.

Hattat Holding sahibi Mehmet Hattat Maslak’ta yarım kalan projesi Diamond of İstanbul için aldığı onayın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeni bir proje için 5 Nisan’da başvuruda bulundu. Hattat’ın sahibi olduğu HEMA Endüstri A.Ş tarafından yapılan proje Maslak’taki projesi için bağışladığı 11 arsayla aynı ilçede yer alıyor.

Büyükçekmece Kumburgaz’daki 52 bin metrekarelik turizm alanına yapılmak istenen projede 525 bin metrekare inşaat alanı öngörülüyor. Bakanlığa yapılan ÇED başvurusunda proje için 2014 yılında izin alındığı fakat bir türlü faaliyete başlanamadığı ve projede değişiklikler yapılmak istendiği belirtiliyor. Proje bedeli yaklaşık olarak 600 milyon TL olarak belirlendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr