Üstü örtülen 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına adı karışan Taş Yapı’nın ihalesini aldığı hastane inşaatında yaşanan yol skandalı adım adım şöyle gerçekleşti:

- Taş Yapı, Kadıköy’ün en önemli devlet hastanelerinden Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi” kapsamında yıkılıp yeniden yapılması ihalesini 2013’te aldı.

- 2014 yılında da Kadıköy Belediyesi’nden yapı ruhsatı alarak inşaata başladı.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin geçen hafta gerçekleşen oturumlarına hastaneye ilişkin skandal bir teklif geldi.

- İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü İBB’ye yazdığı yazıda Göztepe Minibüs Caddesi’yle hastane arasında bırakılması gereken 20 metre çekme mesafesinin 10 metre yapıldığına dikkat çekilerek “İnşaata başlandı. İnşaat yüzde 35 yapıldı. İnşaatın durdurulması ve projenin değiştirilmesi mümkün değil. O yüzden imar planlarında 20 metre çekme mesafesi 10 metreye düşürülsün” benzeri ifadeler kullandı.

- Teklif, Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün görüşü alınmak kaydıyla kabul edildi.

- Teklife ilişkin söz alan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ “Böyle bir şey olabilir mi? Resmen yol unutulmuş. ‘İnşaatı yapmışlar şimdi geri dönemeyiz’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr