Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27. celsesi görülen 'kapalı' duruşmaya 6'sı tutuklu 10 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray ile tarafların avukatları katıldı. Duruşma salonunun olduğu B blok -3. katta asansörler iptal edildi. Adliye dışında TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletildi.

"BİRÇOK İNSANI VURMUŞ, CEZAMI ALMIŞIMDIR"

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Şahin Eren, "Hiçbir şey sebepsiz değildir. 4 yaralamam var kabul ediyorum. Ben yaralamasam eniştemi öldüreceklerdi. Burada çete yoktur. Benim üstüme yüklemelerinin sebebi, çok olay yaşadım. Birçok insanı gerçekten vurmuşumdur ama cezamı almışımdır" dedi.

"İNSANLAR POLİSLERİN YETİŞEMEDİĞİ YERDE MERMİYİ ÇAKAR"

Bir diğer tutuklu sanık Zafer Turhan ise, "Ben Saffet Okumuş polis karakolunu arayarak 'Size silahlı saldırı olacak' diye ihbarda bulundum ve bu olay oldu. Burada bir terör örgütü var ve baskı uyguladıkları bir mahalle var. Eğer terör örgütleri insanlar üzerinde baskı kurarsa insanlar da polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar" diye konuştu.

GERGİN GEÇEN DURUŞMA

Gedik ailesinin avukatlarından Barkın Timtik, Hasan Ferit'in ölüm yıl dönümü olduğunu belirterek, "Bu dava siyasi bir davadır. Tahliyelerde izlenen bir devlet gücü var. Hasan Ferit uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldü. Buradaki sanıklar uyuşturucu satarak, adam öldürerek, yaralayarak, küçük çocukları uyuşturucuya alıştırarak geçiniyorlar. Adalet istiyoruz" dedi. Duruşma sırasında avukat Timtik sanıklar arasında not alış verişinin olduğunu belirtti. Bunun üzerine tutuksuz sanıklardan Doğukan Çep, "Vatan haini. Hepiniz köpeksiniz" diye bağırdı. Yaşanan tartışma üzerine sanık Çep duruşma salonu dışına çıkarıldı.

"FETÖ SORUŞTURMASINDA GÖREVDEN ALINDILAR"

Talepleri alınmak üzere yeniden söz verilen sanıklardan Şahin Eren, "Cinayet olayını ben yapmadım, yapsaydım da söylerdim" dedi. Sanıklardan Zafer Turhan ise, "Hakkımdaki soruşturmaları yapan kolluk görevlileri, hakimler ve savcılar FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındılar. Bunlar gerçekten adaleti savunarak bu iddianameyi hazırlamışlarsa, bunu siz de kabul ediyorsanız adaletiniz sorgulanır" şeklinde konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut delil durumunu göz önüne alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, dosyanın geldiği aşama dikkate alınarak mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı'na dosyanın verilmesini kararlaştırdı. Duruşma 16 Kasım 2016 tarihine ertelendi.

"OĞLUM İÇİN ADALET İSTİYORUM"

Duruşma sonrası adliye dışında toplanan grup "Hasan Ferit Gedik için adalet istiyoruz" yazılı pankart açarak "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Gedik ailesinin avukatlarından Şükriye Erden davadan adalet çıkacağına inanmadıklarını belirterek, "Bugün duruşmada sanıklar her zamanki gibi saldırganlıklarına devam ettiler. Her türlü küfrü bize söylediler. Ancak mahkeme buna göz yumdu. Çok gergin bir duruşma geçti" dedi. Hasan Ferit'in annesi Nuray Meray ise, "Oğlum için adalet istiyorum. Çok mu bir şey istiyorum? Çeteler mağdur olduğunu söylüyor. Asıl mağdur benim. Benim çocuğumu kara toprağa koydular. 27 duruşmadır adalet mücadelesi veriyorum" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr